Ponta: Din 29 iulie Traian Băsescu este un preşedinte ilegitim, un preşedinte al Curţii Constituţionale

Ponta: Din 29 iulie Traian Băsescu este un preşedinte ilegitim, un preşedinte al Curţii Constituţionale
Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la Guvern, că, începând din 29 iulie, Traian Băsescu e "un preşedinte ilegitim, un preşedinte al CC", iar Guvernul trebuie să fie "un Guvern al cetăţenilor români, şi nu un guvern al jocurilor de culise" şi va continua să apere cetăţenii de "regimul Băsescu".

Declaraţiile lui Victor Ponta:

• Guvernul are dreptul de a depune un proiect de revizuire a Constituţiei. Trebuie să facem în aşa fel încât CC să fie depolitizată. În prezent deciziil Curţii sunt politice.

• Ca prim ministru nu voi accepta din partea lui Traian Băsescu niciun fel de interferenţă în activitatea Guvernului.

• Trăgând învăţămintele după această experienţă în care s-a dovedit că în România nu funcţionează regulile democratice, voi propune o amplă reformă constituţională care să asigure pe viitor că România nu mai poate fi o ţară la bunul plac al unei singure persoane care îşi construieşte un regim represiv cu care poate lupta împotriva voinţei poporului.

• Ne vom prezenta în faţa poporului la alegerile parlamentare ca uniune social-liberală.

• Mesajul pentru viitor trebuie să fie de încredere că doar instrumentele democratice pot schimba ce s-a întâmplat azi nedemocratic.

• Traian Băsescu va fi un preşedinte ilegitim, un preşedinte al Curţii Constituţiuonale, iar Guvernul pe care îl conduc trebuie să fie al cetăţenilor români şi al României.

• Mesajul meu ca prim ministru către cetăţenii României este de stabilitate şi de încredere. Decizia CC va fi respectată şi implementată, însă este nedreaptă, adoptată împotriva regulilor democratice, împotriva majorităţii absolute a cetăţenilor români. Este foarte clar din punctul de vedere al Guvernului că referendumul a confirmat voinţa poporului şi a fost un succes pentru cei care cred în democraţie.

Sursa: Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
47

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
38

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
280

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...