Ponta, cu gândul la Cotroceni: când candidează la preşedinţie?

Ponta, cu gândul la Cotroceni: când candidează la preşedinţie?
Premierul Ponta a afirmat, luni seara, într-o emisiune TV, că nu va candida la prezidenţiale în 2014, dar nu a exclus această posibilitate la următoarele runde de alegeri, atunci când va depăşi 50 de ani, vârsta de la care, în viziunea lui, un politician poate aspira la funcţia supremă.
 
"Crin Antonescu va candida la funcţia de preşedinte sprijinit de USL şi eu cred că va şi câştiga. Știți ce repede trece un an? (...) Dincolo de prietenie, cred că nimeni, nici cei mai mari adversari ai lui Crin Antonescu, nu poate contesta că el este de departe favoritul viitoarei curse prezidențiale. Ne bazăm pe toate cercetările sociologice pe care le avem", a spus Ponta.
 
"Eu spun încă o dată că, după victoriile de anul trecut (...), după puterea pe care o are USL, pe care nu o va pierde la anul, cred că Antonescu, candidatul USL, pleacă în mod clar cu prima șansă. Mai e un lucru, nu mă uit prea des în ograda celorlalţi, dar dacă candidează cu doamna Udrea, dl Boc și Ungureanu, cum a spus Băsescu, poate să plece în vacanță liniștit", a mai spus şeful PSD.

Ponta s-a arătat "convins" că Antonescu poate fi acel președinte de care România are nevoie şi a avertizat că PSD nu-l va susţine nici măcar pe Sorin Oprescu pentru Cotroceni în 2014.

Întrebat dacă nu îl tentează să candideze el la anul, Ponta a răspuns: "Categoric, nu. A, mă întrebaţi aşa, de-a lungul vieţii? Mă gândeam să nu scoateţi această declaraţie în 2019 sau 2024".

"În 2014 categoric, nu. (...) N-aş fi om politic dacă aş spune `niciodată nu`. Mai e însă foarte mult. În 2024 eu o să am 52 de ani. După părerea, un preşedinte de țară trebuie să fie matur, trebuie să aibă peste 50 de ani, de aceea v-am spus că nu candidez în 2014", a mai susţinut primul ministru.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
17

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
61

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
55

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...