Ponta: Arafat conduce în fapt Ministerul Sănătăţii. I-am propus să fie ministru, dar a refuzat

Ponta: Arafat conduce în fapt Ministerul Sănătăţii. I-am propus să fie ministru, dar a refuzat
Victor Ponta a anunţat că la expirarea celor 45 de zile în care are dreptul să ocupe postul de ministru interimar al Sănătăţii, va desemna un alt membru al Guvernului să exercite această funcţie, precizând însă că, de fapt, ministerul este condus de către subsecretarul de stat Raed Arafat.
 
"În momentul în care se formează noul guvern în mod sigur voi numi un alt ministru. Până atunci, la expirarea celor 45 de zile în care am eu dreptul să vorbesc formal, să acopăr funcţia de ministru al Sănătăţii, probabil voi numi un alt membru al Guvernului care să asigure formal conducerea, însă în fapt o face Raed Arafat. Până la alegeri nu intenţionez să numesc un alt ministru al sănătăţii. I-am propus de la început să devină ministru dar are propriul plan de carieră. Nu şi-a dorit să fie ministru", a declarat Victor Ponta la România TV.
 
La începutul lunii octombrie, premierul Victor Ponta a fost desemnat ministru interimar al Sănătăţii, printr-un decret semnat de către preşedintele Traian Băsescu, transmite Mediafax.
 
Ponta a arătat atunci că subsecretarul de stat Raed Arafat nu a dorit să ocupe postul de ministru şi că, în calitate de şef al Guvernului, nici nu intenţionează să desemneze o altă persoană ca ministru până la alegerile parlamentare din luna decembrie.
 
Premierul a ocupat postul de ministru interimar după ce Vasile Cepoi a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii.
 
Potrivit Constituţiei, art.107, alin.4, desemnarea de către preşedintele României a unui ministru interimar, la propunerea primului-ministru, se face pentru o perioadă de cel mult 45 de zile.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
221

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
289

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
231

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...