Ponta: Aproximativ 2.800 de oameni vor pleca din aparatul administrativ

Ponta: Aproximativ 2.800 de oameni vor pleca din aparatul administrativ
Aproximativ 2.800 de oameni vor pleca din aparatul administrativ in perioada urmatoare, a precizat, marti seara, premierul Victor Ponta. Vorbim despre eficientizarea aparatului administrativ, a adaugat premierul.

"O sa plece vreo 2.800 de oameni in perioada imediat urmatoare, pe baza ordonantei pe care am adoptat-o deja, cea cu desfiintarea posturilor vacante si cu anumite restructurari in autoritatile centrale", a spus primul ministru, la RTV, intrebat daca in perioada urmatoare vor avea loc disponibilizari in aparatul administrativ central sau local.

 In ce priveste Agentia Nationala de Administrare Fiscala, premierul a precizat ca aceasta se restructureaza, in baza unei ordonante adoptate recent, pe baza unei strategii convenite cu Banca Mondiala, astfel incat se desfiinteaza Garda Financiara si se creeaza Directia Antifrauda.

 "Nu, nu cred (ca vor fi disponibilizari la ANAF, n.red.). Posturile se pastreaza. Dar nu inseamna ca absolut toata lumea va fi trecuta. Sunt niste teste pe care trebuie sa le dea cei de acolo si s-ar putea ca nu toti sa corespunda", a spus primul ministru.

 Victor Ponta a anuntat pe 26 iunie ca un numar de aproximativ 60.000 de posturi vacante din sistemul bugetar vor fi desfiintate, conform unei ordonante de urgenta adoptate de Guvern, masura nefiind valabila pentru sanatate si educatie.

 "Astazi avem o ordonanta de urgenta initiata de ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei, dar discutata cu toata lumea, privind o reforma a aparatului administrativ central. Vor fi desfiintate aproape 60.000 de posturi vacante, posturi fie neocupate, fie nebugetate, pastrate in general in diverse structuri pe acel principiu unu la sapte si pentru pastrarea - nu ma ascund sa spun - a functiilor de conducere care aveau nevoie sa aiba in spate un numar de posturi, chiar si vacante.

 Vreau sa precizez de la inceput ca vorbim despre eficientizarea - este un prim pas, vor urma si altele - aparatului administrativ, in primul rand central", a spus primul ministru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
60

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
57

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
426

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...