Ponta anunta ca Patapievici ramane directorul ICR

Ponta anunta ca Patapievici ramane directorul ICR

 Horia Roman Patapievici  

Primul-ministru Victor Ponta a declarat, la Viena, ca nu intentioneaza sa-l schimbe pe Horia Roman Patapievici de la conducerea Institutului Cultural Roman, chiar daca ICR a fost trecut din subordinea presedintiei in cea a Senatului, informeaza rtv.net.

"Patapievici ramane. Nu inteleg de ce protesteaza", a declarat primul-ministru Victor Ponta, in cadrul unei intalniri avute, in cursul zilei de astazi, cu directorul Institutului Cultural din Viena.

Horia-Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), a declarat, joi, ca el crede ca soarta acestei institutii este pecetluita odata cu trecerea ei sub autoritatea parlamentara si alegerea conducerii ei dupa un algoritm politic, dand ca exemplu functionarea CNSAS si CNA.

Decizia Guvernului de trecere a Institutului Cultural Roman din  subordinea presedintelui in cea a Parlamentului a starnit protestul membrilor acestui for, nemultumiti de jocul politic in care au fost implicati fara voia lor. In cursul zilei de joi ei au dat publicitatii un comunicat in care precizeaza: In sedinta de ieri, Guvernul USL (premier PSD) a decis prin Ordonanta de urgenta trecerea ICR, de sub autoritatea simbolica a Presedintelui Romaniei, in subordinea efectiva a Senatului, mai precis a Biroului permanent al Senatului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
570

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
69

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
77

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...