Ponta a revenit în ţară. "Am fost într-o vizită privată în Italia, cu soţia mea"

Ponta a revenit în ţară. "Am fost într-o vizită privată în Italia, cu soţia mea"
După cinci zile de tăcere, prim-ministrul Victor Ponta a explicat în această seară de ce a lipsit din ţară, fără un anunţ prealabil, Guvernul evitând în acest timp să facă orice precizare legată de neprogramarea unei întâlniri cu responsabilul pentru Europa al Departamentului de Stat al SUA, Victoria Nuland, aflată vineri şi sâmbătă la Bucureşti.

Premierul a ales să-şi comunice motivele absenţei din studioul Antenei 3. "Aveam programată, dinainte de Anul Nou, o vizită privată în Italia, împreună cu soţia mea. Am fost trei zile în Italia", a spus Victor Ponta, arătând că s-a întâlnit cu Mate Orenzi, noul lider socialist. Liderul PSD a arătat şi de ce a considerat imporatantă această discuţie: "Grupul nostru politic peste o lună va decide care e poziţia noastră în cadrul Europei".

Ponta a insistat totodată asupra faptului că astfel de lucruri "sunt normale". "Sunt un om normal care aş dori să petrec mai mult timp cu familia. Lucrurile private sunt normale. Când nu sunt la Guvern sau într-o vizită oficială sunt cu familia. De altfel, preşedintele ştia, SPP-ul ştia".

După şedinţa de Guvern de marţi, Palatul Victoria a intrat în sitentio stampa, inclusiv purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, ridicând din umeri la orice întrebare legată de activitatea sau de programul premierului. "Îmi pare rău, sunt în Austria, în concediu. Este foarte fain aici, e zăpadă, e singura declaraţie oficială pe care pot să v-o dau", a spus Mirel Palada contactat de gândul.

Victor Ponta a evitat, la rândul său, orice precizare legată de absenţa sa din ţară, infoirmând doar ipoteza unei vacanţe.

În intervenţia sa publică de sâmbătă de la Ambasada SUA, Victoria Nuland a luat drept “o coincidenţă nesincronizarea programului său cu cel al premierul. "După cum ştiţi, premierul a fost primit recent de vicepreşedintele Biden, la Washington. A fost o vizită foarte bună. A implicat multe mesaje foarte clare şi oneste. Aşa că, sincer, a fost doar o coincidenţă că am reuşit să vin într-o zi în care avea alte obligaţii. Am încredere că mesajul pe care i l-am transmis ministrului de Externe va fi foarte clar transmis", a spus ea la Ambasada SUA, considerând "reprezentative" întâlnirile pe care le-a avut în România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
183

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
255

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
587

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...