Ponta a ajuns si el la Bruxelles: "Si ce daca ne intalnim?"

Ponta a ajuns si el la Bruxelles: "Si ce daca ne intalnim?"
Seful Guvernului anuntase anterior ca, dupa vizita din Statele Unite, care a fost organizata in 21-23 octombrie, se va opri si la Bruxelles pentru a participa la reuniunea liderilor socialisti europeni, inainte de a reveni in Romania.

El a aratat totodata ca i-a cerut mandat presedintelui Traian Basescu pentru a participa la Consiliul European, unde una dintre temele principale va fi agenda digitala europeana, dar ca nu a primit un raspuns.

Dupa ce Presedintia a anuntat oficial ca Basescu va reprezenta Romania la reniunea CE, Ponta a afirmat ca orgoliul si frustrarea personala de a reprezenta Romaniei la Consiliul European intr-un domeniu in care Guvernul este cel care are competente creeaza deservicii tarii si impiedica reprezentarea corecta a intereselor industriei romanesti de IT.

In aceasta dimineata, inainte de a pleca la Bruxelles, presedintele Traian Basescu a afirmat ca le reaminteste "celor care cred ca viata incepe odata cu ei" ca este unul dintre sefii de stat care au contribuit la agenda UE 2020, in care una dintre componente este digitalizarea.

El a precizat ca acest Consiliu European nu ia decizii tehnice, ci este cu oameni politici. "Vreau sa reamintesc celor care cred ca viata incepe odata cu ei ca sunt unul dintre sefii de stat care au contribuit la realizarea agendei UE 2020, in care unul din pilonii esentiali este digitalizarea. Ar fi fost pacat sa trimitem acolo un incepator", a comentat Traian Basescu.

"In mod sigur se intalnesc cele doua mari familii politice (popularii si socialistii - n.r.) si voi participa la intalnirea cu primii-ministri social-democrati. De asemenea, in acest an, Consiliul European a decis organizarea unor consilii pe teme, nu unul general. A fost un consiliu pe tema energiei, in mai, iar acum va fi un consiliu pe tema IT si agenda digitala. Guvernul - si ministrul Dan Nica si eu - a lucrat foarte mult, atat cu institutiile publice, cat si cu firmele private din Romania. Avem o pozitie extrem de bine structurata. (...) E o problema foarte tehnica, evident ca e o problema strict guvernamentala, n-are nicio legatura cu alte institutii ale statului", a spus Victor Ponta, la TVR.

La remarca moderatorului "poate va intalniti acolo (cu presedintele - n.r.)", Victor Ponta a raspuns: "N-am nimic impotriva, Doamne fereste! Important e ca Romania sa aiba un punct de vedere foarte bine structurat, pentru ca IT, ca si energia reprezinta un domeniu cu mare potential in Romania".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Moarte cruntă pentru un șofer român în Belgia, chiar sub ochii soției. Cineva a aruncat un capac de canalizare în cabina TIR-ului!

astăzi, 12:35
312

Șoferul român de TIR a fost victima unui act șocant de violență petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, 11 mai 2024, când cabina sa a fost lovită de un capac de cana...

Incendiu uriaș la Salcea, populația avertizată prin RoAlert și sfătuită să evite zona! (Foto, Video)

astăzi, 11:25
2267

Focul a izbucnit la o hală a unui operator economic, care are ca activitatea producția de tâmplărie PVC.Fum negru deasupra orașului Salcea. În acest moment intervin pompierii milit...

Carol, copilul din Botoșani care cucerește scena și ringul de dans! (Video)

astăzi, 11:04
182

În cadrul Top Child Performance, Carol este propus la Premiul special pentru cea mai frumoasă evoluție în muzică ușoară și performanță în dans sportiv.Ieremciuc Carol And...