Pompierii din Botoșani, Iași, Bacău, Neamț și Suceava se întrec intr-un concurs cu patru probe dificile! VIDEO
FOTOREPORTAJ!

Pompierii din Botoșani, Iași, Bacău, Neamț și Suceava se întrec intr-un concurs cu patru probe dificile! VIDEO
Pompierii din zona Moldovei se întrec în aceste zile, la Botoşani, pentru a-şi demonstra abilităţile de salvatori profesionişti, în cadrul Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă – etapa zonală. 

Competiţia este organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Nicolae Iorga al Judeţului Botoşani şi a aliniat la start loturile aparţinând Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Suceava, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Botoşani.

"Ne dorim ca acest concurs să fie diminat de spiritul de fair-play și cei mai buni să câștige, dar in același timp ne dorim ca toate loturile participante să se califice la etapa finală", le-a spus participanților inspectorul șef al ISU Botoșani, col. Cristian Amarandei.

Joi a fost prima zi de concurs, iar pompierii s-au întrecut la trei probe: scara de fereastră, probă ce a avut loc la sediul I.S.U. Botoșani, pista cu obstacole pe 100 m și ştafeta 4 x 100 m finalizată cu stingerea unui incendiu, care au avut loc pe stadionul Municipal.

Ultima probă, realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă, se va desfăşura vineri, 29 iulie, pe Stadionul Mecanex din municipiul Botoşani. 

La deschiderea oficiala a concursului au participat președintele CJ Botoșani, Costică Macaleți, subprefectul Daniela Beclea, seful IJJ Botoșani, col. Constantin Morosanu, seful Politiei de Frontiera Botoșani, Victor Mariniuc, dar și fostul sef al ISU Botoșani, col. Radu Anton.

"Acest concors are ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al I.S.U. Botoșani, Dorina Lupu.
 






















































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
177

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
178

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
259

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...