POMPIERII BOTOSANENI - Sute de ore de lupta pentru viata!

POMPIERII BOTOSANENI - Sute de ore de lupta pentru viata!
Peste 330 de ore de lupta pentru salvarea vietii si a proprietatilor semenilor aflati in situatii de urgenta, fie ca a fost vorba de incendii, accidente rutiere, inundatii, deblocari de usi, salvari de la inaltime sau de la inec. Este bilantul activitatii desfasurate de pompierii botosaneni in primele trei luni ale acestui an.

Imbucurator este faptul ca nici o persoana nu si-a pierdut viata in incendiile produse pe teritoriul judetului Botosani de la inceputul acestui an.

In cele peste 20.000 de minute pompierii botosaneni au salvat si evacuat din locuintele cuprinse de flacari, descarcerat din autoturismele implicate in accidente rutiere, acordat primul ajutor sau transportat din apartamentele proprietate personala la ambulanta ori salvat de la inec 34 de persoane ( 30 de adulti si 4 copii).

Totodata au protejat bunuri si instalatii in valoare de peste 9,7 milioane lei. De asemenea au mai salvat 10 de animale si 45 pasari. Asa pot fi descrise pe scurt cele 164 de interventii in situatii de urgenta ale subunitatilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani in primele trei luni ale acestui an. Impartite pe categorii misiunile reprezinta 73 incendii, 24 arderi necontrolate, 24 de interventii S.I.A.M.U.D., 4 inundatii si 39 alte de alte interventii.

Un numar de 44 din cele 73 incendii (in medie unul pe zi) au fost stinse in cooperare cu membrii serviciilor voluntare pentru situatii de urgenta. Pagubele au fost estimate la aproape 400.000 lei. Cele mai multe incendii s-au produs la gospodariile cetatenesti (aproape 81,40%).

Clasificarea dupa sursa de aprindere releva faptul ca 27% dintre incendii avut drept cauza cosurile de fum defecte sau necuratate, 9,5% au fost provocate cu intentie, alte 6,8% dintre evenimentele cu foc au fost generate de instalatiile electrice defecte sau cu improvizatii, 8% au fost provocate de aparatele electrice sub tensiune sau nesupravegheate iar 10% de jarul cazut din sistemele de incalzit.

Cresterea continua a numarului de incendii la gospodariile cetatenesti, care reprezinta 81,4% din totalul incendiilor inregistrate in primele 3 luni ale anului 2009 fata de 70,25 % procent inregistrat anul trecut in aceeasi perioada, impune o preocupare crescuta a componentei de prevenire din cadrul serviciilor voluntare de urgenta in prevenirea incendiilor prin executarea de controale la gospodariile cetatenesti.

"Personalul Inspectiei de Prevenire din cadrul ISUJ Botosani a efectuat in primul trimestru al anului 2009, 497 contoale (fata de 384 efectuate anul trecut in aceeasi perioada) din care 213 la operatorii economici, 166 la de institutii si 38 la localitati, 35 la societati- institute de proiectare 26 la investitii, 3 la obiective supuse controlului activitatilor care prezinta pericole de accidente majore in care sunt implicate substante periculoase si 9 la contructii hidrotehnice, 7 la puncte de comanda", a precizat plutonier Dorina Lupu, purtator de cuvant al ISU Botosani.

De asemenea, s-au executat 119 verificari la 19 adaposturi, 18 localitati aflate in zona de inundabilitate, 2 zone cu alunecari de teren sau prabusiri de teren, 6 localitati afectate de alunecari sau prabusiri de teren, 61 sirene si 13 spatii de evacuare.

Pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la prevenirea situatiilor de urgenta au fost aplicate 309 de sanctiuni, dintre care 86 amenzi contraventionale in valoare de 46.500 lei si 223 de avertismente.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
32

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
189

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1938

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...