Pompierii botoșăneni, premiați la etapa națională a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă! (foto, video)

Pompierii botoșăneni sunt printre cei mai buni din țară la „Ștafeta 4x100 de metri" și „Realizarea dispozitivului la motopompă".  Ei s-au remarcat prin viteză, echilibru, dexteritate și lucrul în echipă  la etapa națională a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Lotul reprezentativ al ISU Botoșani a obținut locul II la proba „Ștafeta 4×100 de metri” și locul III la „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă".

Medalia de argint la „Pista cu obstacole pe 100 de metri”, individual, a ajuns tot la ISU Botoșani.  Aceasta a fost câștigată de sergent major Andrei Baltag.

În clasamentul general, pompierii botoșăneni au ocupat locul IV. La această ediție, ISU Botoșani a obținut cele mai bune rezultate de când participă la etapa națională a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

În perioada 21-23 august, pompierii din Botoșani, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Călărași, Gorj, Mureș, Neamț, Sibiu și Suceava și-au testat aceste abilități în cadrul etapei naționale a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, organizată la Piatra-Neamț.

Timp de trei zile, aceștia s-au  confruntat în patru probe, respectiv: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 m”,  „Ștafeta 4 x 100 m" și „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Probele sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor (C.T.I.F.).

Obiectivul fundamental al competiției este dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. 

Concursul, organizat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava" al Județului Neamț, s-a încheiat joi, 23.08.2024, cu festivitatea de premiere care a avut loc  pe Platoul Curții Domnești.

Lotul reprezentativ al ISU Botoșani a fost format din:

1. Colonel Romică Mihai - conducător de lot

2. Căpitan Adrian Gabriel Loluță - antrenor

3. Plutonier adjutant Sobariu Dorin - antrenor - concurent

4. Plutonier adjutant șef Dutcovschi Doru - concurent

5. Plutonier adjutant Honciuc Ionuț - concurent

6. Plutonier Ochian Andrei - concurent

7. Sergent major Baltag Andrei - concurent

8. Soldat Dascălu Bogdan - concurent

9. Soldat Roman Andrei - concurent

10. Soldat Silion Cosmin - concurent

11. Soldat Dutcovschi Eusebiu - concurent

12. Soldat Amariei Răzvan - concurent

Video din concurs aici













 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O firmă din Botoșani vrea să reabiliteze rețelele termice din municipiul Suceava!

astăzi, 10:15

A fost depusă o singură ofertă, cea a firmelor Elsaco Electronic Botoșani, lider de asociere, SICOR București și Conest Iași. Durata contractului este 29 luni, din care cinci luni pentru pro...

Inteligența artificială revoluționează evaluarea în educație!

astăzi, 09:33

Evaluarea elevilor în școli și universități este pe cale să se schimbe radical, pe măsură ce inteligența artificială (AI) își face loc în sistemul educațional. Examenele t...

Biserica rectitorită la Hlipiceni de Arhim. Ciprian Grădinaru va fi sfințită sâmbătă

astăzi, 08:24

Sâmbătă va fi resfințită Biserica „Izvorul Tămăduirii” din Hlipiceni, județul Botoșani, localitatea natală a Arhimandritului Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Cat...