Pompierii botosaneni, intre lupta cu flacarile si salvarea vietii unui caine!

Pompierii botosaneni, intre lupta cu flacarile si salvarea vietii unui caine!
Joi seara, un dorohoian de pe strada Prieteniei a solicitat ajutorul pompierilor pentru a salva un caine fara stapan, care cazuse intr-o fantana adanca de aproximativ 2 metri.

Cu ajutorul unui lat improvizat in varful unei cangi, pompierii au reusit sa scoata cainele din fantana. Interventia a durat mai putin de 10 minute.

Tot in cursul zilei de joi, pompierii botosaneni au intervenit pentru stingerea a doua incendii izbucnite la un interval foarte scurt de timp.

Un foc facut de Elena I., din comuna Hanesti, pentru a distruge mai multe resturi vegetale adunate de prin gospodarie, s-a transformat intr-un incendiu de proportii care i-a mistuit depozitul de furaje. Speriata ca si-ar putea pierde agoniseala de-o viata, femeia a solicitat sprijinul pompierilor.

"Un echipaj din cadrul Garzii de Interventie Saveni s-a deplasat in cel mai scurt timp la locul indicat si a reusit sa stinga incendiul in mai putin de jumatate de ora inainte ca acesta sa se extinda la celelalte anexe din gospodarie. Valoarea bunurilor salvate prin interventia prompta a pompierilor a fost estimata la 30.000 de lei", a precizat plutonier Dorina Lupu, din cadrul IJSU Botosani.

Flacarile au distrus doua patru de furaje in valoare de 1.200 de lei. La putin timp, un baiat de 8 ani, din satul Cotu, comuna Copalau, a transformat depozitul de furaje din curtea Valentinei P. intr-o torta, dupa ce s-a jucat cu chibriturile in apropierea acestuia. Incendiul a fost observat de proprietara gospodariei in momentul in care incepuse sa se extinda la adapostul de animale.

Speriata, femeia a solicitat sprijinul pompierilor pentru a limita proportiile dezastrului. Lupta cu flacarile a durat jumatate de ora, fiind astfel protejate de foc bunuri materiale in valoare de peste 30.000 de lei. In incendiu au fost distruse 500 de kg de de furaje si 40 m.p. din acoperisul unui adapost de animale, pagubele fiind estimate la 2500 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
136

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
890

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
421

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...