Pompierii botoşăneni au avut, în luna ianuarie, aproape 250 de intervenţii

Aproape 40 de botoşăneni au fost salvaţi de angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani în prima lună din 2011, fie din locuinţele cuprinse de flăcări, fie din autoturismele implicate în accidente rutiere.

Alte 109 persoane care sufereau de diferite afecţiuni medicale, au ajuns la timp la spital pentru îngrijiri de specialitate, ca urmare a intervenţiei echipajelor Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din cadrul inspectoratului. Urmare a apelurilor botoşănenilor, angajaţii ISU Botoşani au avut zilnic, în prima lună din acest an, în medie 7 misiuni de salvare a vieţii şi bunurilor materiale, de 4 ori mai multe decât în ianuarie 2010.

Aproape jumătate dintre cetăţenii care au sunat la ISU Botoşani au solicitat intervenţia echipajelor S.M.U.R.D. pentru transportul rudelor sau a altor persoane bolnave la spital.
În prima lună a anului 2011, pe teritoriul judeţului Botoşani s-au produs 31 incendii (în medie unul pe zi), faţă de 39 câte au fost în ianuarie 2010. Un număr de 16 incendii au fost stinse în cooperare cu membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă. Cele mai multe evenimente cu foc (9) s-au produs pe raza municipiului Botoşani. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de cca 3,5 milioane de lei. Pagubele au fost estimate la peste 100.000 lei.

Cele mai multe incendii s-au produs la gospodăriile cetăţeneşti (aproape 87%). Clasificarea după sursa de aprindere relevă faptul că 32% dintre incendii au avut drept cauză coşurile de fum defecte sau necurăţate, iar 19% au fost generate de instalaţiile electrice defecte. Pentru stingerea celor 31 de incendii şi înlăturarea efectelor au acţionat 225 de angajaţi I.S.U. şi 38 de membri ai serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, timp de aproape 1.000 de minute.

 

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
17

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
96

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
23

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...