Noua conducere a Senatului, validata de plen. Gheorghe Marcu a fost ales chestor

Noua conducere a Senatului, validata de plen. Gheorghe Marcu a fost ales chestor

 GHEORGHE MARCU  

Plenul Senatului a aprobat, luni, componenta nominala a noului Birou Permanent, in formula stabilita, in cadrul negocierilor, de catre liderii grupurilor parlamentare, informeaza Agerpres.

Decizia a fost luata cu 103 voturi `pentru`, patru abtineri si patru voturi `impotriva`, prin vot secret electronic.

In aceasta sesiune parlamentara, actuala putere va avea majoritate in Biroul Permanent, detinand sapte din cele treisprezece functii.

Cele mai multe functii revin PDL, ce va avea un vicepresedinte - Alexandru Peres, care a detinut aceasta functie de la inceputul legislaturii, trei secretari - Gheorghe David, Orest Onofrei si Petru Filip (care a detinut in sesiunea anterioara functia de vicepresedinte) si un chestor - fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu.

Grupul PSD va avea cate o functie de vicepresedinte, secretar si respectiv chestor, cu una de secretar in minus fata de sesiunea anterioara. Functia de vicepresedinte ii va reveni lui Ioan Chelaru, fost chestor in sesiunile anterioare, cea de chestor lui Gheorghe Marcu, iar cea de secretar lui Adrian Tutuianu (care o va detine pentru a doua sesiune).

PNL si UDMR au acelasi numar de functii. Functia de vicepresedinte, care a revenit grupului PNL+PC va fi detinuta de senatorul conservator Dan Voiculescu, iar cea de chestor de liberalul Dan Radu Rusanu. Functia de chestor ce a revenit UDMR va fi detinuta, in continuare, de senatorul Verestoy Attila.

Grupul independentilor l-a nominalizat, pentru functia de vicepresedinte, pe senatorul Cristian Diaconescu.

Noul Birou Permanent se va reuni intr-o prima sedinta marti, la ora 13,00.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
25

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
35

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...