Pompieri chemati in sprijinul unui copil blocat in apartament!

Pompieri chemati in sprijinul unui copil blocat in apartament!
Pompierii au venit in sprijinul unui botosanean care, din neglijenta, si-a lasat copilul de nici doi ani singur in casa, usa fiind incuiata pe dinauntru!

Ziua de joi a fost incarcata pentru pompierii botosaneni, care au fost solicitati sa intervina in 3 situatii de urgenta, in mai putin de 2 ore.

Chirica A., de 78 de ani, din comuna Hudesti, a incercat joi la amiaza sa-si igienizeze gospodaria dand foc la mai multe resturi menajere. Din nefericire, flacarile s-au extins la depozitul de furaje, incendiindu-l. Speriat de intorsatura pe care au luat-o lucrurile, proprietarul a solicitat ajutorul pompierilor.

Un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Dorohoi s-a deplasat la locul interventiei in cel mai scurt timp. Cand echipajul a ajuns la fata locului, ardea doar depozitul de furaje, existand pericolul de propagare la anexele si casa de locuit. Incendiul a fost stins in mai putin de 15 de minute, in limitele gasite de pompieri. Valoarea pagubelor a fost estimata la 1500 de lei.

Pompierii au salvat casa de locuit si anexele, in valoare de 40.000 lei. In timp ce pompierii din cadrul Detasamentului de Pompieri Dorohoi se luptau cu flacarile la Hudesti, colegii de la Detasamentul de Pompieri Botosani au fost alertati de un botosanean care anunta un incendiu produs la vegetatia uscata de pe o pasune din comuna Cristesti.

La sosirea echipajului de pompieri, la fata locului ardea vegetatia uscata de pe aproximativ 30 mp. Interventia a durat mai putin de 15 minute, incendiul fiind stins inainte de a produce pagube materiale sau de a se extinde la padurea din apropiere.

Tot joi, un copil de un an si zece luni a fost salvat de pompierii botosaneni dupa ce a ramas blocat in apartamentul situat la etajul II al unui bloc de pe strada Bucovina, unde locuieste cu parintii sai.

Tatal micutului a iesit pe casa scarii, iar usa de la intrare s-a blocat in urma sa.

"Speriat ca i s-ar putea intampla ceva rau fiului sau, Sebastian S. a sunat la 112, cerand ajutorul pompierilor. Un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani s-a deplasat la fata locului cu o autoscara, pompierii au urcat la etajul II si au intrat in apartament fortand usla de la balcon. Copilul a fost gasit in dormitor, uitandu-se la televizor", a precizat plutonier Dorina Lupu, purtator de cuvant in cadrul ISU Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tineri răniți după ce mașina în care se aflau a rupt gardul și s-a oprit în zidul unei case! (Foto)

Sâmbătă, 1 Iunie 2024
855

Evenimentul s-a produs sâmbătă seara, pe raza localității Broscăuți, în județul Botoșani.La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu o autos...

UPDATE - Localități din Botoșani vizate de Cod Galben în această seară!

Sâmbătă, 1 Iunie 2024
1367

Avertizarea este valabilă până la ora 20:00, fiind vizate localitățile: Cristinești, Dersca, Hilișeu-Horia, Pomârla, Mihăileni, Cândești și Lozna.Se vor înregistra...

Ședințe, cercuri pastorale și slujbă de sfințire în parohiile din Botoșani!

Sâmbătă, 1 Iunie 2024
219

Duminică, 2 iunie - Duminica a 5-a după Paști (a Samarinencei)În perioada 2-4 iunie se vor întruni în şedinţă semestrială de lucru preoţii din Protopopiatul Botoşani....