Polițiștii și specialiștii antidrog au desfășurat activități preventive cu elevii din Tudora

Polițiștii și specialiștii antidrog au desfășurat activități preventive cu elevii din Tudora

Joi, 16 martie, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, au implementat o serie de activități preventive în domeniul prevenirii și combaterii consumului și traficului de droguri, precum și a prevenirii victimizării minorilor prin infracțiuni informatice, în cadrul Școlii Gimnaziale ,,Tiberiu Crudu” din Tudora.

Cei 33 de elevi din ciclul gimnazial participanți la activități au dezbătut, împreună cu specialiștii antidrog, subiecte precum consumul de droguri legale și ilegale în România, etapele instalării dependenței, factorii de risc și de protecție în consumul de droguri și cum pot face față presiunii anturajului atunci când sunt puși în fața unei decizii.

De asemenea, au fost discutate aspecte referitoare la toleranță, modalitatea în care se schimbă comportamentul unei persoane consumatoare, mecanismul dependenţei psihice, efectele fiziologice şi medicale ce decurg dintr-un consum pe termen lung și au fost clarificate aspectele juridice ce țin de regimul drogurilor.

Acțiunile preventive derulate au vizat creşterea nivelului de informare, sensibilizare şi conştientizare cu privire la efectele medico-psiho-sociale ale consumului de substanţe psihoactive, dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă, precum și oferirea celor mai bune practici de securitate cibernetică minorilor, pentru a evita să devină victime ale fraudelor informatice, a pornografiei infantile sau atacurilor de tip malware.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Veselie și culoare de Ziua Poliției Române la Botoșani. Oamenii legii au marcat evenimentul pe Pietonalul Unirii alături de copii curioși (video)

Vineri, 24 Martie 2023
305

Astăzi, 24 martie, polițiștii botoșăneni au marcat 201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române și de activitate în slujba cetățenilor.Pentru a celebra acest ev...

201 ani de la prima atestare documentară a Poliției Române vor fi marcați și pe Pietonalul Unirii din Botoșani

Joi, 23 Martie 2023
244

Vineri, 24 martie, în intervalul orar 10:00 – 12:00, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani marchează 201 ani de la prima a...

Filmul „Haita de acțiune” va fi difuzat la Cinema „Unirea”

Joi, 23 Martie 2023
264

„Haita de acțiune” este un film românesc de comedie, din 2023, regizat de Vali Dobrogeanu după un scenariu scris tot de el și apare la Cinema „Unirea”.În fil...