Polițiștii și specialiștii antidrog au desfășurat activități preventive cu elevii din Tudora

Polițiștii și specialiștii antidrog au desfășurat activități preventive cu elevii din Tudora

Joi, 16 martie, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog, împreună cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani – Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, au implementat o serie de activități preventive în domeniul prevenirii și combaterii consumului și traficului de droguri, precum și a prevenirii victimizării minorilor prin infracțiuni informatice, în cadrul Școlii Gimnaziale ,,Tiberiu Crudu” din Tudora.

Cei 33 de elevi din ciclul gimnazial participanți la activități au dezbătut, împreună cu specialiștii antidrog, subiecte precum consumul de droguri legale și ilegale în România, etapele instalării dependenței, factorii de risc și de protecție în consumul de droguri și cum pot face față presiunii anturajului atunci când sunt puși în fața unei decizii.

De asemenea, au fost discutate aspecte referitoare la toleranță, modalitatea în care se schimbă comportamentul unei persoane consumatoare, mecanismul dependenţei psihice, efectele fiziologice şi medicale ce decurg dintr-un consum pe termen lung și au fost clarificate aspectele juridice ce țin de regimul drogurilor.

Acțiunile preventive derulate au vizat creşterea nivelului de informare, sensibilizare şi conştientizare cu privire la efectele medico-psiho-sociale ale consumului de substanţe psihoactive, dezvoltarea unor atitudini şi practici de viaţă sănătoasă, precum și oferirea celor mai bune practici de securitate cibernetică minorilor, pentru a evita să devină victime ale fraudelor informatice, a pornografiei infantile sau atacurilor de tip malware.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Noul șef al Poliției Locale este oficial membru ATOP Botoșani! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
800

Lucian Deleanu este noul director executiv al Poliției Locale, funcție pe care o exercită cu caracter temporar până când postul va fi scos la concurs. Acesta ocupa funcția de șef Ser...

Circ politic în ședința de CL la Botoșani, Cosmin Andrei deranjat de limbajul unui consilier. „Mai vociferează colegii mei din partea dreaptă...” (video)

Joi, 25 Aprilie 2024
1308

Joi, 25 aprilie, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local a Primăriei municipiului Botoșani. Lupta electorală care bate la ușă i-a făcut pe aleșii locali să se trezească din scaune ...

Premieră în CL: Președinte de ședință numit fără scandal! (foto, video)

Joi, 25 Aprilie 2024
522

În ședința ordinară a Consiliului Local din cursul zilei de joi, 25 aprilie, pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul ce vizează alegerea unui nou președinte de ședință pentru următoare...