Politistii protesteaza fata de sfidarea, fara precedent, la care este supus personalul MAI!

Politistii protesteaza fata de sfidarea, fara precedent, la care este supus personalul MAI!
Politistii nu au nicio sansa legala de supravietuire fiscala! Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI, exprimând punctul de vedere al majorităţii membrilor săi, atrage atenţia guvernanţilor că, prin impunerea măsurilor anticriză anunţate recent de Preşedintele României, poliţiştii vor suporta presiuni fiscale mult mai mari decât celelalte categorii de bugetari.

Poliţiştilor le este interzis, prin lege, să exercite orice alte activităţi lucrative, exceptându-le pe cele didactice. Drept urmare, ei nu pot compensa, din alte surse, diminuarea veniturilor salariale anunţate.

În plus, SNPPC reaminteşte că Statul Român este acela care încă mai datorează poliţiştilor contravaloarea a sute de mii de ore care au fost muncite peste program sau la numeroase alte solicitări suplimentare.

De asemenea, poliţiştii atrag atenţia că, în mod deliberat, guvernanţii menţin de mai multă vreme sistemul de siguranţă publică în subfinanţare, pentru a produce economii Bugetului de Stat. În urma acestei politici, în poliţie 8.000 de posturi nu sunt ocupate, iar activităţile corespunzătoare acestora sunt distribuite, drept ore suplimentare nerecompensate, restului de cadre, în special agenţilor de poliţie din mediul rural şi urban.

Mai mult decât suplinirea posturilor neocupate, poliţiştii sunt determinaţi să îşi doteze unităţile de poliţie în care lucrează cu: hârtie de scris, calculatoare, imprimante, mobilier de bază, anvelope şi carburant auto sau, chiar plata unor revizii sau remedieri.  

Drept urmare, SNPPC avertizează guvernanţii că a început consultări cu liderii teritoriali ai sindicatului şi va face un sondaj de opinie, în rândul membrilor săi, pentru a stabili, fără echivoc, consensul privind caracterul şi amploarea unei reacţii sindicale extraordinare contra sfidării, fără precedent, la care este supus personalul din M.A.I.

Acţiunea SNPPC a fost cerută imperativ şi va fi susţinută atât de către personalul în uniformă cât şi de cel contractual din M.A.I. 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL
Preşedinte,
Comisar de poliţie Marin GRUIA

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
13

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
22

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
61

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...