Politistii nu au voie sa se plimbe cu infractorii dupa terminarea programului de lucru!

Politistii nu au voie sa se plimbe cu infractorii dupa terminarea programului de lucru!
Guvernul a aprobat, miercuri, 1 iulie, un proiect de lege privind Codul de etica al politistului. Potrivit acestui cod, politistii vor fi obligati sa poarte uniforma pentru a putea fi recunoscuti pe strada.

De asemenea, nu vor avea voie ca, dupa terminarea programului de lucru, sa fie vazuti in preajma persoanelor care sunt cunoscute ca infractori.

"Un politist nu are voie sa se plimbe pe strada, chiar dupa terminarea orelor de serviciu, cu o persoana care este cunoscuta ca fiind un infractor, cu o persoana care este cunoscuta in comunitate ca fiind o persoana care nu are legatura cu ceea ce inseama respectarea legii", a declarat ministrul Internelor, Dan Nica, in timpul sedintei de Guvern.

Politistul mai este obligat sa respecte prezumtia de nevinovatie a fiecarei persoane, sa indeplineasca atributiile de serviciu si misiunile in mod obiectiv si ii este interzis sa desfasoare orice activitate de natura sa aduca atingere imaginii institutiei.

Codul mai prevede ca politistul trebuie sa aiba o atitudine "politicoasa, ferma, sa manifeste amabilitate si solicitudine, sa foloseasca un limbaj civilizat, sa aiba o tinuta decenta si corecta, sa dovedeasca stapanire de sine si sa intervina ferm pentru aplicarea legii".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comoara din nordul Moldovei, secretele unora dintre cele mai fertile pământuri din lume: producții record fără îngrășământ!

astăzi, 15:06
161

Aproape de granița de nord a României, ultima frontieră nordică a Uniunii Europene, se află comuna Mileanca, din județul Botoșani. În această zonă dominată de câmpii î...

O doamnă a teatrului botoșănean a trecut la cele veșnice! „O actriță de o expresivitate remarcabilă...”

astăzi, 14:29
338

Este vorba despre actrița Elena Coriciuc Ligi, care s-a născut pe 9 noiembrie 1934, în Cernăuți, iar în 1960 a ajuns la Botoșani.Vestea tristă a fost dată pe site-urile de socia...

Prefectul de Botoșani a convocat CJSU în contextul avertizărilor meteorologice de vreme rea! (foto)

astăzi, 14:15
79

În contextul codurilor portocaliu și galben de instabilitate atmosferică accentuată și inundații, prefectul Sorin Cornilă, a convocat, astăzi, membrii Comitetului Județean pentru Situaț...