Politistii n-au veste antiglont, scuturi si caschete - la sat, n-au nici benzina

Politistii n-au veste antiglont, scuturi si caschete - la sat, n-au nici benzina
Luptatorii trupelor de interventie din Dolj reclama ca nu au suficiente veste antiglont, scuturi sau caschete, punandu-si astfel viata in pericol, in timp ce politistii unor sectii rurale se plang de lipsa combustibilului, a colilor de scris sau a spatiilor corespunzatoare.

 Liderii de sindicat ai politistilor doljeni spun ca in fiecare saptamana vin la ei si se plang colegi din Craiova sau din teritoriu, care nu au logistica necesara desfasurarii activitatii, din cauza crizei economice.

 Sindicalistii sustin ca cele mai mari probleme sunt la Detasamentul Politiei pentru Interventie Rapida, unde exista in dotare doar sase veste antiglont si trei scuturi, in conditiile in care sunt angajati zeci de luptatori. In plus, sapte politisti mascati nu au nici macar caschete, astfel ca la fiecare misiune luptatorii isi risca viata.

 "Daca maine avem misiune, vestele din dotare nu ajung nici macar pentru o grupare care merge intr-o masina la interventii. Asa ca trebuie sa plecam cu pieptul gol, sa ne riscam viata. Oricum dintre cele sase pe care le avem au si expirat unele dintre ele si nu mai ofera protectie 100% si am fost anuntati ca le retrag si pe acestea. S-au facut numeroase demersuri la logistica, dar nu am primit nimic pana acum" , a declarat Elvis Maceseanu, lider de sindicat si luptator la DPIR.

 Acest lucru se intampla in conditiile in care in ultimii ani in Craiova au avut loc numeroase scandaluri cu focuri de arma, iar in fiecare luna au loc cel putin trei - patru perchezitii cu mascati.

Politistii de la sat n-au benzina

 Probleme financiare sunt si in mediul rural, unde politistii spun ca nu sunt bani nici macar de benzina, cum este cazul sectiei 3 Bucovat.

 "Am tras o saptamana masinile pe dreapta pentru ca nu am avut carburant. Am sunat la comandant si ne-a spus ca de unde sa ne dea, daca nu are. Asa ca am folosit masinile noastre personale. Nu sunt coli de scris, ca sa nu mai vorbim de birouri. La investigatii criminale impartim biroul cu secretariatul pentru ca nu este spatiu suficient, iar in aceste conditii nu ne putem face treaba. Sunt si posturi de politie unde nu au nici macar curent", a declarat politistul Marius Barbulescu.

 Comandantul IPJ Dolj a recunoscut ca sunt probleme cu benzina si motorina, dar spune ca politistii se descurca.

 In schimb, liderii de sindicat ai politistilor au facut sesizari la IGPR impotriva conducerii Inspectoratului doljean de Politie, cerand sa se faca anchete si impotriva altor nereguli pe care le-ar fi comis actuala conducere.

 "Am sesizat un caz care pentru noi a fost absolut uluitor. Un politist, in luna decembrie a anului trecut, a urmarit cu masina Politiei, cu semnalele acustice si luminoase pornite, un barbat aflat pe un moped. Acesta nu a vrut sa opreasca pentru ca era baut si nu avea permis. Politistul l-a urmarit aproximativ 20 de kilometri, iar cand cel cu mopedul a derapat politistul a lovit usor mopedul cu bara din fata a masinii. In sedintele sefilor, politistul a fost dat exemplu ca a procedat foarte bine si a fost felicitat.

Numai ca la cateva luni s-a trezit ca trebuie sa plateasca 4.000 de lei avariile la masina, in conditiile in care era usor lovita bara si cei de la Directia Rutiera spun ca reparatiile nu ar fi costat mai mult de 200 de lei. A trecut prin doua comisii, iar la Craiova a fost pus sa plateasca. L-am ajutat si a facut contestatie la IGPR, unde s-a stabilit ca nu i se pot imputa banii. Acesta este doar un caz, dar sunt multe situatii strigatoare la cer", a mai spus Maceseanu.

ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
13

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
17

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...

Daniel Haidarli și Marea Degustare de la Iași: O poveste despre devotament și profesionalism (galerie foto)

astăzi, 09:40
47

În lumea fascinantă a vinurilor și gastronomiei, câteva evenimente deosebite au strălucit recent în peisajul cultural și culinar al României, sub îndrumarea atentă a...