Politistii locali isi iau concedii fara plata si pleaca la munca in strainatate!

Politistii locali isi iau concedii fara plata si pleaca la munca in strainatate!
Tot mai multi agenti, din cadrul Politiei Locale Botosani, aleg sa isi ia concediu fara plata si sa plece la munca in strainatate, din cauza salariilor mici.

Numai anul acesta, zece agenti si-au luat concediu fara plata, si au plecat in afara, pentru ca salariile pe care le incasau la Politia Locala nu le mai permiteau sa isi achite ratele si datoriile.

Salariul mediu al unui politist local este de 600 de lei.

“In momentul de fata sunt zece persoane in concediu fara plata, iar perioada stabilita de lege este de la 1 la 3 ani. In perioada in care pleaca, am voie sa angajez pe perioada determinata, insa sunt nemultumit ca pleaca pentru trebuie sa cheltuim bani cu pregatirea si cu echipamentul celor pe care ii angajez", a spus Ioan Onutu, seful Politiei Locale Botosani.

Si se anunta vremuri si mai grele pentru politistii locali. La anul ar putea fi facute disponibilizari, pentru ca institutia sa se poata incadra in prevederile legislatiei actuale, in baza datelor rezultate in urma recensamantului populatiei. Potrivit datelor preliminare de la recensamant, patru angajati trebuie concediati in prima faza.

“In momentul de fata inca mai reduc din personal, asa imi cere legea, trebuie sa avem un agent la 1.000 de locuitori. Vom da afara un numar de patru salariati, dar in luna martie, odata cu primele date statistice de la recensamant s-ar putea sa nu ajungem la 100.000 de locuitori si s-ar putea sa plece mai multi. Acum am 120 de angajati si trebuie sa raman cu 116", a spus seful Politiei Locale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
197

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
192

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
277

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...