Politistii, inspectorii de la Fisc si Garda Financiara, lasati fara stimulentele din amenzi

Politistii, inspectorii de la Fisc si Garda Financiara, lasati fara stimulentele din amenzi
Comisia Europeana a cerut eliminarea stimulentelor acordate bugetarilor. Politistii, reprezentantii Fiscului si ai Garzii financiare si nu numai primeau, pe langa salarii, procente din amenzile aplicate si sumele recuperate.

Eliminarea stimulentelor acordate salariatilor de la stat este una din solicitarile formulate de Comisia Europeana pentru a acorda transa a patra din imprumutul de 5 miliarde de euro, programata pentru sfarsitul anului 2010.

Comisia Europeana cere, pentru eliberarea transelor din imprumut, "adoptarea de catre Parlament, inainte de sfarsitul lunii septembrie 2010, a legislatiei ulterioare la legea salarizarii unitare", care sa asigure scaderea ponderii in PIB cheltuieilor salariale din sectorul public.

"Noua lege include, de asemenea, dispozitii care garanteaza simplifacarea grilelor de salarizare si asigurarea unei remunerari transparente in functie de responsabilitati si calificari. Aceasta ar trebui sa elimine, de asemenea, fondul de stimulente", se arata in Memorandumul suplimentar de intelegere la acordul dintre Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei, aprobat ieri prin Ordonanta de Urgenta.

O parte din sumele incasate din amenzi, executari silite sau recuperari nu erau virate la bugetul de stat, ci in conturi speciale ale institutiilor publice, de unde erau impartite salariatilor, dupa criterii stabilite de seful unitatii.

Tema stimulentelor si a sporurilor angajatilor din sectorul public a ajuns pe agenda guvernului abia dupa instalarea crizei economice, cand membrii executivului au fost nevoiti sa caute solutii de reducere a cheltuielilor bugetare, pe de-o parte fortati de veniturile insuficiente la bugetul de stat, pe de alta parte "somati" de institutiile financiare internationale.

sursa: capital.ro 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
123

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
151

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
232

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...