Politistii de la structura de investigare a fraudelor din cadrul IGPR iau urma primarilor care au semnat contracte cu firma Codec!

Politistii de la structura de investigare a fraudelor din cadrul IGPR iau urma primarilor care au semnat contracte cu firma Codec!
Primarii comunelor sucevene in care s-au montat radarele fixe spun ca sunt victimele Politiei Rutiere, dupa ce firma care a adus la Suceava aparatele de masurare a vitezei a primit toate avizele necesare, inclusiv de la politie!

"Daca era ceva in neregula trebuiau sa se sesizeze din timp", spun sefii administratiilor locale, care au fost cautati in ultimele doua zile de politisti de la structura de investigare a fraudelor din cadrul IGPR, prezentandu-le acestora contractele semnate cu firma SC Codec SRL Cluj Napoca.

"Parerea mea este ca cei de la politie isi dau cu stangul in dreptul. Ei au dat un aviz, iar acum ma intreaba pe mine de ce am semnat contractul. Pana la urma, cum sa fie un contract ilegal cand respectivele radare sunt monitorizate de un sistem amenajat la Serviciul de Politie Rutiera Suceava?", s-a intrebat edilul din Dumbraveni, comuna in care au fost amplasate patru radare.

In urma cu cateva zile, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a dispus suspendarea tuturor radarelor fixe din Romania, cu exceptia celor de pe DN 1, pentru presupuse nereguli in ceea ce priveste contractele incheiate intre primarii si firmele care au montat dispozitivele, pune foarte multe semne de intrebare.

La nivelul judetului Botosani, instalarea radarelor fixe se afla pe ultima suta de metri, contractele cu firma Codec fiind semnate, proiectul oprindu-se, insa, la etapa instalarii stalpilor.

Radarele urmau sa fie montate in localitatile Vladeni si Hutani. Sute de soferi botosaneni au cazut victime radarelor din Dumbraveni, pe drumul Botosani-Suceava, unde firma Codec, in parteneriat cu administratia locala, a instalat nu mai putin de patru astfel de aparate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1228

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
336

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
315

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...