Politistii de la structura de investigare a fraudelor din cadrul IGPR iau urma primarilor care au semnat contracte cu firma Codec!

Politistii de la structura de investigare a fraudelor din cadrul IGPR iau urma primarilor care au semnat contracte cu firma Codec!
Primarii comunelor sucevene in care s-au montat radarele fixe spun ca sunt victimele Politiei Rutiere, dupa ce firma care a adus la Suceava aparatele de masurare a vitezei a primit toate avizele necesare, inclusiv de la politie!

"Daca era ceva in neregula trebuiau sa se sesizeze din timp", spun sefii administratiilor locale, care au fost cautati in ultimele doua zile de politisti de la structura de investigare a fraudelor din cadrul IGPR, prezentandu-le acestora contractele semnate cu firma SC Codec SRL Cluj Napoca.

"Parerea mea este ca cei de la politie isi dau cu stangul in dreptul. Ei au dat un aviz, iar acum ma intreaba pe mine de ce am semnat contractul. Pana la urma, cum sa fie un contract ilegal cand respectivele radare sunt monitorizate de un sistem amenajat la Serviciul de Politie Rutiera Suceava?", s-a intrebat edilul din Dumbraveni, comuna in care au fost amplasate patru radare.

In urma cu cateva zile, Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a dispus suspendarea tuturor radarelor fixe din Romania, cu exceptia celor de pe DN 1, pentru presupuse nereguli in ceea ce priveste contractele incheiate intre primarii si firmele care au montat dispozitivele, pune foarte multe semne de intrebare.

La nivelul judetului Botosani, instalarea radarelor fixe se afla pe ultima suta de metri, contractele cu firma Codec fiind semnate, proiectul oprindu-se, insa, la etapa instalarii stalpilor.

Radarele urmau sa fie montate in localitatile Vladeni si Hutani. Sute de soferi botosaneni au cazut victime radarelor din Dumbraveni, pe drumul Botosani-Suceava, unde firma Codec, in parteneriat cu administratia locala, a instalat nu mai putin de patru astfel de aparate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Milioane de euro irosiți pe investiții nefinalizate nici după 20 de ani

Marţi, 7 Decembrie 2021
292

Două investiţii de mari proporţii, din judeţul Botoşani, pe care statul român a aruncat milioane de euro, nu sunt gata nici la peste 20 de ani de la începerea lucrărilor.În...

Încă o funcție de conducere revendicată în Spitalul Județean

Marţi, 7 Decembrie 2021
841

Începând de marţi, Secţia Psihiatrie IV Acuţi are medic şef, după ce a fost încheiat concursul pentru ocuparea acestui post.Funcția îi revine chiar celei care a asig...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: „Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule”

Marţi, 7 Decembrie 2021
174

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) unde vor fi analizate măsuri de ...