Poliţiştii criminalişti, la Colegiul Naţional A.T. Laurian

  Poliţiştii criminalişti au fost astăzi, 3 iunie, invitaţii elevilor din cadrul Colegiului Naţional A.T. Laurian Botoşani.

  Subiectul întâlnirii – ştiinţa criminalisticii, aplicată literaturii – deşi neobişnuit în aparenţă, a fost destul de generos în a da naştere unor discuţii mai mult decât interesante. Specialiştii criminalişti din cadrul IPJ Botoşani s-au întâlnit astăzi cu elevii de clasa a XI-a, din cadrul Colegiului Naţional A.T. Laurian Botoşani.

Demonstrând aptitudini imaginative şi creatoare, adolescenţii au dorit să afle modul de cercetare criminalistică a unor fapte în afara legii, care au făcut subiectul unor opere literare. Şi, pentru ca discuţiile să se apropie cât mai mult de concret, aceştia au fost curioşi să ştie cum ar fi putut să fie rezolvată astăzi de către criminalişti crima din Baltagul lui Mihail Sadoveanu.

Dezbaterile au generat întrebări şi răspunsuri interesante, iar ora de criminalistică s-a încheiat cu prezentarea unora dintre mijloacele de lucru aflate în dotarea poliţiştilor criminalişti.

La întâlnirea de astăzi au participat de asemenea şi poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Botoşani, care le-au vorbit adolescenţilor despre riscurile eventualei implicări în activităţi infracţionale, consumului de alcool sau substanţe etnobotanice, etc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Călugărul din Botoșani care și-a anunțat sfârșitul cu trei zile înainte de a pleca la Domnul!

astăzi, 16:53

Călugărul Vitalie, din Botoșani, a trăit între anii 1891 și 1945. Acest cuvios părinte a fost un mare şi tăinuit sihastru român din Muntele Athos. Născut în anul 1891, era d...

Români întorși din străinătate pentru o nuntă, găsiți morți în apartamentul lor. „A murit și copila, au murit și părinții”

astăzi, 15:48

Tragedia a avut loc în Bistrița, iar cea care a sunat la 112 pentru a trage semnalul de alarmă a fost o vecină care a simțit un puternic miros de gaz în scara blocului. Potrivit Șt...

Comunicat: PSD Botoșani îi îndeamnă pe botoșăneni să voteze un președinte care unește, nu unul care dezbină cum au făcut Băsescu și Iohannis

astăzi, 14:33

PSD Botoșani anunță că peste 45.000 de botoșăneni au semnat pe listele de susținători depuse sâmbătă la Biroul Electoral Central alături de candidatura premierului Marcel Ciolacu la f...