Politistii botosaneni in actiune!

Politistii botosaneni in actiune!
In ziua de 22 iulie 2009, politistii botosaneni au organizat si executat doua actiuni distincte in care au fost angrenate efective multiple, inclusiv din alte institutii cu atributiuni in aplicarea legii.

O actiune, desfasurata in intervalul orar 06.00 – 08.00 in zona Parcul Tineretului si a perimetrului stradal aferent, a avut ca scop prevenirea actelor cu violenta, cersetoriei, identificarea si luarea in evidenta a copiilor si oamenilor strazii, legalizarea persoanelor cu acte de identitate, identificarea persoanelor urmarite in temeiul legii, punerea in executare a mandatelor de executare a pedepsei inchisorii sau de aducere emise de institutiile abilitate.

La aceasta actiune au participat 61 de politisti, 10 jandarmi, 10 politisti comunitari, 4 lucratori din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Evidenta Persoanelor Botosani si 4 lucratori din cadrul SC Locativa SA Botosani.

In cadrul actiunii au fost legitimate 140 de persoane, fiind aplicate 7 sanctiuni contraventionale in valoare de 555 lei (2 la Legea 61/1991 in valoare de 400 lei si 5 la OUG 97/2005 in valoare de 155 lei).

Cu aceasta ocazie a fost identificat si condus la sediul politiei T. A. de 12 ani din mun. Botosani care se sustragea de la urmarirea penala pentru savarsirea infractiunii de furt din auto. Urmatoarele persoane: I. Iuliana, de 36 de ani, din Iasi, D. Petru, de 55 de ani, din Botosani, S. Marian, de 32 de ani, T. Andrei, din Botosani, si D. Petrisor, din Constanta, au fost depistate locuind fara forme legale in blocurile nr. 135 si 140 din Parcul Tineretului.

Au fost condusi la sediul politiei, unde au fost luati in evidenta si introdusi in bazele de date specifice, luandu-se fata de acestia masura sanctionarii conform prevederilor legale.

O alta actiune a fost desfasurata in intervalul orar 09.00 – 11.30 in zona Pietei Centrale a municipiului Botosani si a bazarului Tati si a avut ca scop prevenirea si combaterea infractiunilor indreptate impotriva avutului privat, a vietii si integritatii corporale si depistarea elementelor pretabile la comiterea de fapte antisociale.

La aceasta actiune au participat 21 de politisti, 2 jandarmi si 2 lucratori din cadrul Directiei de Sanatate Publica Botosani.

Cu aceasta ocazie au fost verificati comercianti si producatori particulari, fiind aplicate 23 sanctiuni contraventionale in valoare de 4.560 lei (10 la Legea nr.12/1990 in valoare de 3000 lei, 11 la Legea 61/1991 in valoare de 1400 lei si 2 la alte acte normative). Au fost confiscate bunuri industriale (textile si articole de uz gospodaresc ) si alimentare (dulciuri, paste fainoase, produse din peste etc.) in valoare de 555 lei. Bunurile alimentare au fost predate reprezentantilor DSV care au procedat la distrugerea lor prin stropirea cu produse petroliere.

S. Lacramioara, din municipiul Botosani, a fost depistata in Complexul comercial TATI din municipiu in timp ce efectua acte de comert cu produse industriale fara a putea justifica provenienta lor. A fost sanctionata contraventional conform prev. Legii 12/1990 cu amenda in valoare de 1000 lei iar bunurile, in valoare de cca. 250 lei au fost ridicate in vederea confiscarii.

B. Mihai din comuna Baluseni a fost surprins in timp ce incerca sa valorifice in Piata Centrala tigari provenite din Republica Moldova. A fost sanctionat contraventional conf. Legii 12/1990 cu amenda in suma de 1000 lei si s-a dispus ridicarea in vederea confiscarii a 41 pachete tigari.

S. Mina din Republica Moldova a fost surprins in timp ce incerca sa valorifice in Piata Centrala alcool provenit din Republica Moldova. A fost sanctionat contraventional conf. Legii 12/1990 cu avertisment si s-a dispus ridicarea in vederea confiscarii a 3 litri alcool alimentar.

Politistii anunta ca astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare pe raza de competenta, in vederea prevenirii si combaterii cu fermitate a oricaror fapte antisociale si asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
21

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
74

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
121

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...