Poliţiştii botoşăneni au dat din nou startul Şcolii Siguranţei Tedi

Poliţiştii botoşăneni au dat din nou startul Şcolii Siguranţei Tedi

Poliția Română este partener în programul educațional național Școala Siguranței Tedi, prin intermediul căruia elevii de clasa I își însușesc informaţii utile pentru siguranţa personală.

Acesta se concentrează pe identificarea potențialelor riscuri, prezentându-le elevilor și părinților acestora pericolele care îi pot afecta pe cei mici, acasă, la școală sau în vacanţă, precum şi modalităţile de prevenire.

Programul este la a cincea ediție, iar în acest an, la nivelul judeţului Botoşani, s-au înscris 32 clase din cadrul  şcolilor gimnaziale din județ.

Copiii sunt implicaţi în activităţi informativ - educative coordonate de învăţători, cu sprijinul reprezentanţilor Poliţiei Române, iar Tedi asigură suportul didactic prin materiale educative complexe şi atractive pentru elevi.

“La finalul programului, copiii vor fi capabili să identifice situaţiile de risc  la care pot fi expuşi şi să adopte măsuri de prevenire adecvate  Activităţile educative desfăşurate în cadrul programului Școala Siguranței Tedi vizează siguranţa în drum spre şcoală, siguranţa în şcoală, acasă şi în vacanță, Activităţile se desfăşoară pe baza materialelor educaţionale şi a scenariilor didactice din cadrul programului Școala Siguranței Tedi. Toate informațiile şi noutăţile legate de acest program pot fi accesate online, pe www.scoalatedi.ro. Primele activităţi în judeţul Botoşani au avut loc în data de 21 ianuarie a.c. la Şcoala Gimnazială nr. 11 Botosani. Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost alături de elevii clasei întâi de la această unitate de învăţământ. Întâlnirile poliţiştilor cu copiii au avut un caracter interactiv, în cadrul cărora copiii au primit sfaturi cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte pe stradă, când sunt pietoni, cu bicicleta sau doar pasageri în maşină/ microbuz şcolar, precum şi cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia atunci când siguranţa le este pusă în primejdie”, eu explicat polițiștii de la Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
93

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
80

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
164

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...