Polițiștii au revenit în mijlocul elevilor pentru a le vorbi despre formele de violență în școli și cum să le prevină

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară continuă activitățile preventiv-educative în unitățile de învățământ din județ.

Prevenirea bullying-ului, cyberbullying-ului și a oricărei forme de violență în mediul școlar continuă să rămână prioritară.

Elevilor de gimnaziu din cadrul școlilor din comunele Copălău și Știubieni le-au fost prezentate, adecvat categoriilor de vârstă, implicațiile unui comportament violent, instrumentele și tehnicile non-violente de soluționare a unui conflict, reacțiile adecvate în situația confruntării cu manifestări agresive ale altor persoane, ș.a..

Implicit, temele abordate au urmărit conștientizarea și prevenirea situațiilor de tip bullying și formarea unui comportament responsabil, pe baza prezentării și însușirii informațiilor privind răspunderea contravențională și penală a minorilor.

În mod deosebit, activitățile au drept scop încurajarea dialogului, în vederea identificării problemelor cu care se confruntă elevii în mediul școlar.

„Polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară vor continua activitățile de acest fel pe întreg parcursul anului școlar 2022 – 2023”, a adăugat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Soluția găsită de șefii din educație pentru rezultate mai bune la examenele naționale în județul Botoșani!

Monday, 7 October 2024

Rezultatele la examenele naționale la nivelul județului Botoșani au fost mulțumitoare în anul școlar 2023 – 2024. Procentul de promovabilitate a fost mai ridicat la examenul național...

Șeful pompierilor botoșăneni, după intervențiile la Galați: „Asta este încă o calitate a salvatorului” (video)

Monday, 7 October 2024

La finalul lunii septembrie zeci de pompieri din Botoșani și-au unit forțele pentru a interveni în sprijinul cetățenilor din județul Galați, alături de salvatori din întreaga țar...

Șeful IJJ Botoșani despre jandarmii pe cale de pensionare. „Asta este ceea ce ne dorim” (video)

Friday, 4 October 2024

Deficitul de personal este resimțit și la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani, la fel ca în celelalte structuri MAI, însă nu într-un procent semnific...