Polițiștii au pus ochii pe trecerile de pietoni, zeci de accidente cu victime produse în Botoșani de la începutul anului!

În urma acțiunii au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.200 de lei.

În cursul zilei de joi, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere în zona trecerilor pentru pietoni, fiind vizați atât conducătorii auto care nu acordă prioritate de trecere persoanelor care au acest drept, cât și pietonii indiciplinați.

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.200 de lei, 4 dintre acestea fiind aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care au acest drept, iar 18 sancțiuni au fost aplicate pentru indisciplina pietonilor.

La nivelul municipiului Botoșani, principala cauză generatoare de accidente rutiere este neacordarea de prioritate pietonilor care au acest drept. De la începutul anului până în prezent au fost înregistrate 37 de accidente rutiere soldate cu victime, dintre care cinci accidente grave, soldate cu două decese și patru persoane rănite grav.

Dintre acestea, 13 accidente s-au produs ca urmare a neacordării priorității de trecere, pietonilor care au acest drept.

De asemenea, în aceeași perioadă, în cadrul activităților preventive desfășurate au fost aplicate 88 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere persoanelor care aveau acest drept.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ionică, pomenit zi de zi prin oficierea Sfintei Liturghii și a Slujbei parastasului!

Saturday, 28 September 2024

Au trecut două săptămâni de când Părintele Ioan Alupoaiei, parohul Bisericii Izvorul Tămăduirii din municipiul Botoșani, a părăsit această lume. După tradiția veche și gene...

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

Saturday, 28 September 2024

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

Saturday, 28 September 2024

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...