Polițiștii au prins la Botoșani 46 de persoane care efectuau transport în regim de taxi, fără a deţine autorizaţie!

Polițiștii au prins la Botoșani 46 de persoane care efectuau transport în regim de taxi, fără a deţine autorizaţie!

De la începutul lunii august, poliţiştii rutieri au organizat o acţiune pe raza judeţului Botoşani, prin care s-a urmărit verificarea transportului naţional şi internaţional de persoane, în ceea ce priveşte legalitatea transportului, emiterea tichetelor de călătorie şi respectarea capacităţii de îmbarcare.

Cu ocazia activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii au depistat 46 de persoane care efectuau transport în regim de taxi, fără a deţine autorizaţie emisă de organele competente. În aceste cazuri, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 38/2003, precum şi suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor pentru o perioadă de 6 luni.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate până la acest moment este de aproximativ 46.000 de lei.

De asemenea, au fost verificate toate microbuzele şcolare din judeţul Botoşani în bazele de date ale Poliţiei Române, iar în cazurile unde au fost constate nereguli, autorităţile administrativ teritoriale au fost notificate pentru a intra în legalitate până la începerea anului şcolar.

În cazul în care situaţia nu va fi remediată, se poate aplica o sancţiune contravenţională conform HG 69/2012, precum şi măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare al microbuzului pentru 6 luni, prin reţinera certificatului de înmatriculare şi plăcuţelor de înmatriculare.

Această acţiune are loc la nivel naţional şi va continua în perioada următoare, poliţiştii rutieri fiind prezenţi în trafic în fiecare zi, astfel încât circulaţia pe drumurile publice să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, se arată într-un comunicat emis de polițiștii de la Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
21

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
56

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
206

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...