Poliţiştii alături de botoşănence în campania "Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria."

Poliţiştii alături de botoşănence în campania "Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria."
În perioada iulie – august 2013 , poliţiştii botoşăneni desfăşoară campania de informare ,, FII PRUDENTĂ! POŢI PREVENI TÂLHĂRIA. Având în vedere vulnerabilităţile identificate în anii precedenţi în perioada verii, poliţiştii din cadrul IPJ Botoșani desfăşoară în această perioadă activităţi de informare în cadrul campaniei ,,Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria."

Campania se desfăşoară la nivel naţional, în perioada iulie – august 2013, şi are ca scop creşterea gradului de informare a femeilor cu privire la modalităţile de prevenire a tâlhăriilor. Mesajul campaniei va fi transmis atât prin intermediul principalelor canale de informare în masă, cât şi în cadrul întâlnirilor pe care poliţiştii le vor avea cu grupurile ţintă.

Pe parcursul campaniei vor avea loc întâlniri cu reprezentantele firmelor cu un număr mare de angajate şi asociaţiilor profesionale, în cadrul cărora poliţiştii vor oferi sfaturi utile pentru prevenirea tâlhăriilor prin smulgere.

Materialele de suport ale campaniei constau în tipărituri, spoturi audio, precum şi o aplicaţie pentru reţelele de socializare.

Totodată, mesajul campaniei va fi transmis şi prin organizarea de acţiuni de informare în locuri publice cum sunt parcurile sau zonele comerciale.

Pentru evitarea tâlhăriilor stradale în această perioadă, poliţiştii vă recomandă:

Evitaţi drumurile întunecate şi parcurile izolate; folosiţi mai degrabă căi şi locuri iluminate, chiar dacă faceţi un ocol.

Ţineţi-vă poşeta sau servieta sub braţul care este opus traficului; în aceasta maniera, hoţii nu vor putea acţiona prin smulgere.

Dacă sunteţi atacat, abandonaţi-vă valorile; nu vă puneţi niciodată viaţa în pericol.

Când observaţi că sunteţi urmărit/urmărită de un individ (sau mai mulţi), deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului şi adresaţi-vă primului poliţist întâlnit.

Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (bijuterii, gadget-uri costisitoare).

Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute sau amicilor ocazionali cu valorile pe care le aveţi la dumneavoastră.

Evitaţi transportarea unor sume mari de bani dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
212

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
157

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
43

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...