Poliţişti italieni condamnaţi pentru că au violat două prostituate românce, dintre care una minoră

Poliţişti italieni condamnaţi pentru că au violat două prostituate românce, dintre care una minoră
Agenţii de poliţie au fost condamnaţi la 6 ani de închisoare pentru viol şi abuz de putere, îndepărtarea definitivă din poliţia de stat şi despăgubirea daunelor, 30.000 de euro pentru fiecare victimă.

Faptele datează din 2003, când au violat în mod brutal două prostituate românce, dintre care una minoră, în birourile Poliţiei Feroviare din Gara Ostiense din Roma.

Din acest motiv trei agenţi de poliţie au fost condamnaţi pe 14 iulie la 6 ani de închisoare pentru viol şi abuz de putere. Judecătorii au dispus şi îndepărtarea lor definitivă din poliţia de stat, interdicţia perpetuă de acces la funcţii publice şi despăgubirea daunelor, 30.000 de euro pentru fiecare victimă. Într-o seară din noiembrie 2003 au luat în maşina de serviciu două prostituate românce găsite în apropierea gării, scrie gazetaromaneasca.com.

"Ne-au spus: nu aveţi documente, urmaţi-ne la comisariat", povesteşte acum Cristina L., citată de "Il Messaggero. Ea acum nu mai este o prostituată. Cristina este acum mamă şi soţie. S-a căsătorit cu un muncitor italian.

"Eram deja traumatizate de exploatatorii noştri, conaţionalii noştri care ne constrângeau să stăm pe stradă împotriva voinţei noastre şi care deseori ne duceau în pădure şi ne dezbrăcau pentru a verifica dacă am ascuns bani şi telefoane mobile. Pe poliţişti i-am urmat cu teamă, dar nu cu frică. Dar când m-am trezit pe mâna acelor poliţişti, închisă în baie, în interiorul unui comisariat, ştiam că nu pot urla, înţelegeam că nu am cale de scăpare. M-am rugat numai să se termine totul repede. M-au ales pentru că eram cea mai frumoasă, aşa mi-au spus. Prietena mea, de numai şaisprezece ani, a fost dezbrăcată şi pipăită".

Cristina s-a aflat în sala de judecată la citirea sentinţei contra celor trei poliţişti. S-a emoţionat şi a plâns câteva clipe.

"Nu ceream răzbunare, ci dreptate. Şi am primit-o".


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
438

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
146

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
416

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...