Poliţişti francezi, condamnaţi la închisoare după ce au violat o româncă

Poliţişti francezi, condamnaţi la închisoare după ce au violat o româncă


Libertatea

Trei poliţişti şi doi agenţi de securitate ai companiei franceze de căi ferate /SNCF/ au fost condamnaţi luni la Mulhouse, Franţa,  la pedepse cuprinse între un an şi doi ani de închisoare pentru violarea unei prostituate române. De asemenea, tribunalul corecţional i-a acordat victimei, în vârstă de aproximativ 40 de ani, 39.000 de euro pe post de despăgubiri, informează Agerpres.

Poliţiştii şi agenţii de securitate, cu vârste cuprinse între 32 şi 40 de ani şi cu toţii suspendaţi din posturile lor, au compărut în faţa instanţei pentru agresiune sexuală comisă de o persoană care a abuzat de autoritatea ce i-o conferă funcţia sa. Faptele s-au produs între septembrie 2005 şi iulie 2006 la Mulhouse.

Ancheta internă efectuată de poliţie a arătat că fiecare grup a acţionat independent de celălalt şi fără violenţă. Victima era terorizată la gândul de a fi expulzată în România, a explicat avocata acesteia, Bertrand Philippe.

Cei doi agenţi ai SNCF şi unul dintre poliţiştii din Mulhouse au recunoscut că au întreţinut relaţii sexuale cu femeia, însă fără a o constrânge. Iar apărarea lor a argumentat că uniforma lor nu reprezenta în sine o constrângere morală. În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi doi poliţişti, membri ai unei Companii republicane de securitate, ei au negat că ar fi avut orice raport sexual cu prostituata, scrie si Libertatea.

Victima lor a decis să depună plângere în 2007, după ce a întâlnit un profesor de franceză care a ajutat-o să părăsească trotuarul şi cu care s-a căsătorit. Titulară a unei diplome româneşti de infirmieră, ea lucrează în prezent într-un azil de bătrâni din Bourgogne.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani se află sub atenționare de Cod Galben. Sfaturile pompierilor!

astăzi, 10:06
345

Astăzi, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.În intervalul menționat, vor fi perioade cu in...

Comuna din Botoșani care își cinstește valorile: Distincții pentru sportivi și artiști, un mare campion a devenit Cetățean de Onoare! (Foto)

astăzi, 09:44
209

La inițiativa primarului Marian Luchian, Consiliul Local și Primăria Hlipiceni au acordat Titlul de Cetățean de Onoare lui Romeo Gontineac, fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campio...

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
105

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...