Politisti din toate judetele Moldovei au descins la Botosani!

Peste 220 de politisti din cadrul structurilor de ordine publica, politie rutiera, investigatii criminale, investigarea fraudelor, interventie rapida, intre care si efective de politie din cadrul IPJ Bacau, Iasi, Neamt si Suceava, au desfasurat pe raza judetului Botosani aproape 200 de controale organizate, aplicand sanctiuni persoanelor depistate in ilegalitate.

Actiunile desfasurate au avut ca scop diminuarea fenomenului infractional si a riscului rutier. Pentru cresterea autoritatii politiei si asigurarea respectarii legii au fost organizate actiuni specifice, fiind vizate mediile si zonele de risc criminogen unde, pentru prevenirea activitatilor infractionale si cresterea vizibilitatii elementului politienesc, a fost intarita prezenta echipelor de patrulare.

Pentru depistarea, identificarea si tragerea la raspundere a celor care incalca prevederile legale sau comit infractiuni la regimul circulatiei, pe diferite artere de circulatie, au actionat efective sporite de politie rutiera.

Controalele efectuate de politisti au urmarit prevenirea si combaterea faptelor care conduc la tulburarea ordinii si linistei publice, a celor comise cu violenta in zona barurilor, discotecilor si a altor locuri pretabile la comiterea de fapte antisociale, precum si depistarea persoanelor si bunurilor urmarite in temeiul legii.

Au fost efectuate 153 controale in baruri, 77 in societati comerciale si 6 la case de schimb valutar sau amanet. In cadrul actiunilor desfasurate in cele doua zile au fost prinsi 6 infractori si o persoana urmarita, fiind legitimate peste 2300 de persoane dintre care 45 au fost conduse la sediul politiei pentru stabilirea identitatii.

In trafic au fost controlate 1623 de vehicule, 343 dintre conducatorii auto fiind testati alcoolscopic.

Au fost ridicate in vederea suspendarii dreptului de conducere a autovehiculelor un numar de 15 permise de conducere, fiind retinute si 22 de certificate de imnatriculare pentru diferite defectiuni constatate la autovehicule. In cele doua zile, politistii botosaneni au aplicat 708 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 246.545 lei, si au constatat 19 infractiuni.

Totodata, au fost confiscate bunuri in valoare de aproximativ 10.000 lei.

Dintre sanctiunile contraventionale aplicate, 547 au vizat incalcari ale normelor rutiere de catre participantii la trafic, 73 unele activitati comerciale ilicite, iar 63 incalcari ale normelor care reglementeaza convietuirea sociala, ordinea si linistea publica, informeaza Biroul de Presa al IPJ Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Liviu Ciobotariu, înainte de meciul cu Dinamo: ”O misiune dificilă pentru noi, trebuie să fim pregătiți mental pentru acest joc!”

astăzi, 08:16

Dinamo și FC Botoșani s-au duelat în ediția precedentă pentru evitarea retrogradării și, în cele din urmă, s-au salvat ambele. Acum, „câinii” sunt pe locul 3 &icir...

ANM, prognoză meteo de ultimă oră! Nu furtuna Ashley va face ravagii în România, ci alt fenomen!

astăzi, 08:02

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză meteo de ultimă oră pentru România. Conform experţilor, nu furtuna Ashley va face ravagii în România, ci alt fenomen ...

Botoșăneanul care și-a ucis soția în scara blocului și-a pus capăt zilelor în penitenciar!

astăzi, 07:45

Paznicii penitenciarului l-au găsit pe bărbat, în toiul nopții. Bărbatul de 54 de ani fusese închis pentru omor calificat, la sfârșitul lunii martie, când și-a ucis so...