Polițist solicitat să aplaneze un scandal, acuzat de agresiune. IPJ a demarat cercetări interne

Polițist solicitat să aplaneze un scandal, acuzat de agresiune. IPJ a demarat cercetări interne

Un bărbat din comuna George Enescu reclamă că a fost agresat de către un polițist solicitat să aplaneze conflictul izbucnit între acesta și un consătean. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) a demarat o anchetă internă pentru a stabili situația de fapt.

Bărbatul de 35 de ani, din satul Dumeni, susține că a fost ridicat de polițiști de pe terasa unui bar din localitate, încătușat, apoi internat cu forța pe Secția de Psihiatrie din Dorohoi. El spune că, în drum spre spital, ar fi fost lovit și înjurat de către unul dintre agenți, care i-ar fi scos apoi bateria din telefon și ar fi aruncat-o pe câmp.

„Eram la o crâșmă de aici. Eu m-am certat cu un alt bărbat, de la fosta lui soție, cu care e în divorț. A început să mă lovească și m-am apărat și l-am lovit și eu pe el. Când a venit Poliția, el a fugit și m-au găsit doar pe mine. Erau un domn și o doamnă. Mi-au pus cătușe și m-au băgat în mașină, dar m-au strâns tare și mă dureau mâinile. Pentru că țipam de durere și am mușcat cu dinții din bancheta mașinii, au oprit mașina în mijlocul câmpului și m-au bătut. Polițiștul, un tânăr de vreo 30 de ani, mi-a dat cu bastonul peste cap, apoi mi-a luat telefonul și a aruncat bateria pe geam. M-au dus cu forța la Psihiatrie, dar medicii mi-au spus că nu am nicio problemă cu capul, că sunt foarte apt”, a povestit Ionuț Alexa.

El a relatat că, a doua zi după incident, a fost externat și contactat de polițistul care l-ar fi agresat. Agentul i-ar fi promis că îi cumpără o altă baterie și l-ar fi rugat să nu depună plângere.

Reprezentanții IPJ spun că, din primele verificări, acuzațiile bărbatului nu se confirmă.

„Din primele verificări, cele sesizate nu se confirmă, cercetările fiind continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Control Intern pentru stabilirea situației de fapt”, a declarat subinspectorul Cosmin Horobeț, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta