Poliţist de frontieră trimis în judecată după ce a ascuns un contrabandist!

Poliţist de frontieră trimis în judecată după ce a ascuns un contrabandist!
Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Păltiniş, dat în urmărire după ce a fost arestat în lipsă pentru contrabandă cu ţigări, şi-a găsit ascunzătoare, timp de aproape trei săptămâni, chiar în casa unui poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Izvoarele Sucevei.

Poliţistul de frontieră, în vârstă de 45 de ani, acuzat de favorizarea infractorului şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii a fost trimis acum în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, dosarul urmând a fi judecat de magistraţii Judecătoriei Darabani.

Marius A. a fost prins în anul 2012 încercând să introducă în ţară 3.010 pachete de provenienţă Republica Moldova. La acea vreme  a primit o pedeapsă de doi ani şi trei luni de închisoare, iar după ce a ieşit de după gratii a reluat “afacerea".

A fost prins din nou încercând să introducă în ţară 2.500 de pachete cu ţigări de contrabandă, dar a fost ulterior eliberat.  La scurt timp, a încercat un nou transport, de câteva sute de pachete, dar a reuşit să fugă când a fost surprins de poliţiştii de frontieră.

Magistraţii judecătoriei Darabani l-au arestat pe tânăr în lipsă şi în timp ce oamenii legii îl căutau el şi-a găsit acunzătoare în casa poliţistului de frontieră, unde a stat aproape trei sptămâni.

În tot acest timp, angajatul MAI l-a determinat pe un coleg de serviciu să acceseze baza de date a Ministerului, încercând să afle ce informaţii deţin anchetatorii despe contrabandistul care se ascundea în gospodăria sa.
Botoşăneanul a fost însă capturat şi dus în arest, dar după două luni a fost eliberat fiind trimis în judecată pentru trafic de ţigări.

În faţa instanţei va trebui să dea socoteală acum pentru fapta sa şi poliţistul de frontieră.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
41

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
87

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
139

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...