Politist condamnat pentru un accident facut la betie

Politist condamnat pentru un accident facut la betie

   Monitorul de Botosani

Patru luni de inchisoare cu suspendare. Asta este pedeapsa primita de la magistrati de fostul sef al Sectiei de politie rurala nr. 5 Mihaileni, inspectorul principal (r) Sorin Ojog, care pe 4 octombrie 2011 a urcat baut la volan si s-a rasturnat cu masina.

Sentinta este definitiva, fostul politist urmand sa beneficieze de un termen de incercare de doi ani si patru luni. Fostul sef al Sectiei de politie rurala nr. 5 Mihaileni, inspectorul principal Sorin Ojog, care a urcat baut la volan si s-a rasturnat cu masina in toamna anului trecut, s-a ales cu o condamnare de patru luni inchisoare cu suspendare.

Pronuntata miercuri de magistratii Curtii de Apel Suceava, sentinta este definitiva, fostul politist fiind obligat si la plata cheltuielilor de judecata care insumeaza 1.050 de lei.

Potrivit deciziei judecatorilor, Sorin Ojog va beneficia si de un termen de incercare de doi ani si patru luni, timp in care nu va avea voie sa comita alta infractiune, in caz contrar masura suspendarii urmand sa fie revocata. Mai mult, el nu va mai avea voie sa lucreze in politie.

Scapat nevatamat din masina rasturnata

Accidentul a avut loc pe 4 octombrie 2011, imediat dupa iesirea din tura, cand Silviu Ojog a urcat beat la volanul Loganului proprietate personala si s-a indreptat spre Botosani.

La iesirea din Varfu Campului, ofiterul a pierdut controlul volanului iar masina a acrosat un cap de pod din beton, dupa care s-a rasturnat in afara drumului.

Scapat teafar si nevatamat, Ojog a fost dus la Spitalul municipal Dorohoi unde s-a constatat ca era sub influenta bauturilor alcoolice. Astfel, la verificarea cu etilotestul, aparatul a indicat o imbibatie de 1,21 miligram pe litru alcool pur in aerul expirat.

Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie declansase cercetarea prealabila in regim de urgenta impotriva lui si a sesizat Consiliul de Disciplina dar, chemat pentru a i se aduce la cunostinta toate masurile dispuse impotriva lui, Sorin Ojog si-a prezentat demisia din politie.

Trimis in judecata pentru conducere in stare de ebrietate, el a fost condamnat initial de Judecatoria Dorohoi, pe 12 iunie, dar a facut recurs, actiunea lui fiind respinsa miercuri, ca "nefondata", de magistratii Curtii de Apel.

Sursa: Monitorul de Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
92

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
203

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...