Polițist botoșănean, condamnat după un accident mortal!

Polițist botoșănean, condamnat după un accident mortal!
Un polițist care a provocat în luna martie 2010 un accident de circulație în zona Baisa, soldat cu decesul unui tânăr, a fost condamnat la un an și opt luni de închisoare cu suspendare după ce a fost judecat pentru ucidere din culpă.

Potrivit sentinței, acesta a primit un termen de încercare de trei ani și opt luni.

De asemenea, Cristian Claudiu Simionesei va trebui să plătească cheltuieli judiciare de 2.000 de lei. Instanţa a dispus ca asiguratorul să plătească în locul poliţistului 7.000 de euro drept daune materiale şi 80.000 de euro daune morale, dar şi aproape 11.000 de lei cheltuieli pentru serviciile medicale acordate victimei.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Accidentul a avut loc în martie 2010. Claudiu Simionesei, angajat la Politia Rutiera Botosani, se deplasa cu masina personala, dinspre Botosani spre Suceava, in autoturism aflandu-se si doi prieteni ai acestuia. La un moment dat, soferul a pierdut controlul masinii si s-a izbit intr-un copac.

Politistul nu a patit nimic, insa cei doi prieteni au ajuns la spital in stare deosebit de grava, fiind diagnosticati cu multiple traumatisme si fracturi.

Unul dintre cei doi tineri raniti, Lucian Balauca, de 19 ani, a incetat din viata, la cateva ore de la producerea tragediei, imediat ce a fost operat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
293

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
437

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
569

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...