Politia vrea sa interzica detectoarele radar!

Politia vrea sa interzica detectoarele radar!
Detectoarele radar ar putea fi interzise incepand cu acest an, potrivit unui proiect al Politiei Rutiere.

De asemenea, examenul pentru obtinerea permisului de conducere va trebui sa contina o proba de noapte si o proba de poligon.

Aceste modificari sunt mentionate intr-un proiect de lege al Politiei Rutiere. Potrivit reprezentantilor Politiei Rutiere Inspectoratul General de Politie, Autoritatea Rutiera si Directia Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor vor gasi o cale prin care sa interzica legal utilizarea detectoarelor radar.

Aceasta masura a fost determinata de numarul mare de conducatori auto care se "incred" in aparatele respective. Pe langa interzicerea detectoarelor, modalitatea de obtinere a permisului de conducere ar urma sa fie schimbata.

Pe langa probele din prezent, examenul ar putea sa contina alte doua probe practice, una de jaloane si una de noapte. Ambele probe sunt menite sa sporeasca pregatirea viitorilor conducatori auto si, astfel, sa reduca numarul accidentelor rutiere.

Drept urmare, vitezomanii care scapau de amenzi cu detectorul de radar vor ramane fara asa-zisa protectie.

Decizia este determinata si de situatia operativa: politistii de la Rutiera nu stiu ce sa mai faca pentru a tine sub control numarul de accidente de pe sosele.

Potrivit oamenilor legii, detectoarele de radar induc soferilor un sentiment de falsa siguranta si sunt tentati sa nu respecte limitele de viteza. In mod cert, posesorii unor asemenea instrumente devin un pericol grav pentru ceilalti participanti la trafic, expunandu-si in plus si propria persoana unor pericole foarte mari, spun politistii.

Agentii de circulatie sunt de parere ca detectoarele de radar care-i fac pe soferi sa apese acceleratia la podea fara frica de a primi o amenda usturatoare trebuie interzise.

In plus, detectoarele de radar sunt interzise in aproximativ toate tarile vest-europene, unele dintre acestea adoptand si masuri punitive destul de dure.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
142

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
87

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
173

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...