Poliția de Frontieră se dotează cu dronă pentru supravegherea graniței cu Republica Moldova

Poliția de Frontieră se dotează cu dronă pentru supravegherea graniței cu Republica Moldova

Sectorul Poliţiei de Frontieră Stânca va achiziţiona o aeronavă fără pilot pentru a supraveghea graniţa cu Republica Moldova.

Drona, care va putea fi ridicată la 2.500 de metri altitudine, ar urma să fie asigurată prin intermediul proiectului european „STÂNCA COSTEŞTI – Capacity building for border police cooperation in the area of Stânca Costeşti”, finanţat de către Comisia Europeană prin Programul Operaţional Comun România-Moldova 2014-2020.

Contractul de finanţarea fost semnat în data de 18 martie 2021, iar valoarea totală estimată a achiziţiei este de 616,6 mii lei.

Licitaţia a fost lansată pe 5 ianuarie, iar procedura de achiziţie, derulată prin intermediul ITPF Iaşi, se va încheia pe 25 ianuarie.

„În contextul în care odată cu trecerea timpului fenomenul infracţional se dezvoltă, utilizând aparaturi/tehnici moderne (drone, ambarcaţii dotate cu motoare puternice etc.), tehnica de supraveghere existentă în prezent trebuie completată cu noi sisteme de supraveghere care să poată îndeplini, în condiţii de siguranţă şi cu maximă eficienţă, misiunile specifice”, se arată în caietul de sarcini.

 

Spune-ne opinia ta