Pofta buna: Reteta de placinta cu dovleac
Stiri Botosani Friday, 7 September 2012 ActualitatePentru aluat:
1 kg faina
un plic de drojdie
3 oua
1-2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
200 g unt/ margarina topita
3 lingurite zahar
un praf de sare
apa
Pentru umplutura:
1 kg dovleac ras
scortisoara
zahar, dupa gust
esenta de vanilie
coaja rasa de la o de portocala
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
un praf de sare
Mod de preparare:
Aluatul:
Cerne faina si pune-o intr-un castron incapator. Fa un crater cu ajutorul mainii si pune in el zaharul, sarea, drojdia, coaja de lamaie si untul topit si amesteca bine compozitia. Adauga apoi ouale si framanta foarte bine aluatul. Adauga treptat apa calduta pana obtii un aluat omogen. Lasa-l la dospit aproximativ 30 min.
Umplutura:
Dovleacul ras, prin razatoarea mare, se pune la calit cu o lingurita de unt. Cand a scazut si s-a evaporat zeama, adauga un praf de sare, zahar dupa gust, coaja de lamaie si cea de portocala si mai lasa-l 1-2 minute la foc mic, amestecand continuu sa nu se lipeasca. Se ia umplutura dupa foc si se lasa la racit, apoi se adauga scortisoara si esenta de vanilie, tot dupa gust. Unge o tava mai mare cu unt.
Aluatul crescut, se imparte in doua bucati egale si se intind doua foi, de aproximativ 1 cm grosime. Se aseaza prima foaie in tava, astfel incat sa-i acopere si marginile. Se pune umplutura de dovleac si se niveleaza bine. Se adauga apoi a doua foaie, avand grija sa lipesti marginile celor doua foi daca doresti, cu ajutorul degetelor, poti face din aluat. Placinta rezultata, se inteapa din loc in loc cu o furculita, pentru a nu se umfla.
Se introduce la cuptorul preincalzit la 180 de gradea, foc moderat si se lasa pana cand blatul prinde o culoare aurie(aproximativ 30-40 minute)
Placinta se taie felii egale si se serveste rece. Pe deasupra se presara in ploaie zahar pudra, pentru decor.
sursa: acasa
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Bolojan: Nu mai știm ce înseamnă meritul. Vom rămâne cu două tipuri de burse
Bolojan a criticat modul în care ideea de bursă de merit a fost gestionată în școlile din România. ”Știu că nu e o chestiune populară dar trebuie să fim corecți. &Ic...
S-au afișat rezultatele la Evaluarea Națională! Ce note au obținut elevii din Botoșani
Emoții pentru elevii din Botoșani care au absolvit clasa a VIII-a: Ministerul Educației a publicat rezultatele la Evaluarea Națională 2025. VEZI AICI REZULTATELE LA BOTOȘANI! Îna...
Un sat din România, prezentat în National Geographic drept model unic de viață!
O comunitate din inima Transilvaniei ar putea păstra cheia unei vieți mai lungi, mai fericite și mai împăcate cu natura, scrie National Geographic, într-un articol despre satul Crăciu...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 1.51 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici