POFTA BUNA: Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii

Prajitura cu mere si aluat cu suc de rosii - o reteta simpla dar gustoasa, mostenita de la bunica mea. Sucul de rosii ofera un colorit aparte aluatului.
 
Ingrediente:


 •pentru aluat -10 linguri de ulei
 •10 linguri de zahar
 •10 linguri suc de rosii
 •1 plic de amoniac stins cu otet
 •500 g faina
 •pentru compozitie - 5 mere
 •zahar dupa gust
 •1 lingurita scortisoara
 •1 lingurita ulei
 
Instructiuni:

Pregatirea aluatului: amestecam ingredinetele si framantam aluatul pana se incorporeaza toata faina. Aluatul obtinut se imparte in patru parti, se intind pe dosul tavii tapetate cu faina si se coc aproximativ 10 minute.

Pregatirea compozitiei: Dam merele pe razatoare si le calim impreuna cu zaharul, lingurita de ulei si scortisoara. Compozitia de mere se repartizeaza uniform intre foi. Prajitura se tine la rece, pana a doua zi, cand se inmoaie indeajuns si poate fi taiata. Pofta buna!

SURSA AICI

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Noapte de foc pentru pompierii botoșăneni: Distracție periculoasă cu anvelopele uzate aprinse de Înviere, a fost incendiată și o casă! (Foto)

astăzi, 10:30

În Noaptea de Înviere, pompierii botoșăneni au intervenit pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată și deșeuri de cauciuc, dar și pentru a a stinge anvelopele uzate cupri...

Paști îndurerat pentru o mamă din Dorohoi: Pruncul ei s-a stins pe patul de spital!

astăzi, 09:15

Este imposibil de înțeles durerea unei mame care își pierde copilul. O suferință profundă și inimaginabilă, o tristețe care așază sufletul într-un doliu nesfârșit. ...

Adrian Panaete, antrenorul de genii, răspuns dur după Olimpiada de Informatică: ”Mândria de a fi botoșănean” / ”Vorbim despre oameni etern nemulțumiți!”

astăzi, 08:18

Profesorul Adrian Panaete, de la Colegiul Național ”A.T.Laurian” Botoșani, care este și vicepreședintele Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) ...