Clatitele sunt unele dintre deserturile simplu si distractiv de preparat, dar ascund totusi cateva secrete care le fac sa iasa mai pufoase si gustoase! Chiar daca pasul tau favorit in prepararea clatitelor este azvarlirea lor in tigaie, pentru intoarcere, pana la acel moment, este important sa stii sa prepari un aluat de clatite de nota 10!
Foloseste oua de tara!
Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe langa faptul ca le ofera o culoare mai frumoasa, se pare ca, spre deosebire de ouale "de serie", din comert, au albusul mai consistent, ceea ce face clatitele mai pufoase.
Foloseste bere in aluat!
Berea este un alt secret de care se folosesc pana si cei mai iscusiti bucatari ai lumii. In caz ca nu stiai, adaugarea berii in clatite ofera acestora o aroma aparte, o consistenta pufoasa si cateva bule in timpul prajirii, care odata ce se sparg, ofera loc umpluturii sa le patrunda si sa le dea o aroma mai intensa.
Incorporeaza ingredientele lichide in cele uscate, nu invers!
Nu amesteca mai intai laptele si ouale, pentru ca apoi sa torni faina, intrucat exista mai multe sanse sa se formeze cocoloase. Bucatarii te sfatuiesc sa amesteci mai intai ingredientele uscate intr-un bol, sa faci o gaura in mijlocul lor si sa adaugi acolo celelalte ingrediente, incorporandu-le treptat, din centrul vasului spre exterior.
Strecoara aluatul!
Chiar daca ai respectat toate trucurile pentru evitarea cocoloaselor, este important sa strecori aluatul printr-o sita, pentru a te asigura ca nu a mai ramas niciun cocolos nedorit, care sa strice gustul si textura clatitelor tale.
Lasa aluatul sa se odihneasca jumatate de ora!
Nu incepe sa prajesti clatitele imediat dupa ce ai terminat de facut aluatul. Specialistii in gastronomie te sfatuiesc sa lasi aluatul sa se "relaxeze" 20-30 de minute, pentru a permite amidonului din faina sa se umfle si sa faca clatitele pufoase.
Nu umple imediat clatitele!
Multa lume se repede sa umple clatitele imediat dupa ce sunt gata. Specialistii sustin ca, dupa prajire sau coacere, acestea sunt destul de tari sau crocante, ceea ce face rularea lor imposibila. Acestia te sfatuiesc sa faci serii de cate cinci clatite, pe care sa le acoperi cu un capac si apoi sa le umpli cu bunataturi.
sursa: acasa
POFTA BUNA: Ponturi pentru clatite delicioase!
Stiri Botosani Thursday, 25 July 2013 ActualitateSpune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Tot mai puține locuri de muncă pentru absolvenții de studii superioare: LISTA completă transmisă de AJOFM Botoșani!
astăzi, 19:10
Astfel, pe nivel de studii, 24 de locuri de muncă se adresează candidaților cu studii superioaare, în timp ce 433 sunt pentru cei cu studii medii. Pe nivel de calificare, calificații au l...
Un tânăr polițist din cadrul IPJ Botoșani, care își serbează ziua de naștere pe patul de spital, are nevoie de ajutor pentru a se recupera după un accident!
astăzi, 18:30
Alexandru Rațoi, polițist în cadrul IPJ Botoșani a împlinit 25 de ani. Ar fi trebuit să fie o zi plină de bucurie alături de familie și colegi, dar viața i-a pus în față o ...
RAR: „Folosirea unor componente omologate, dar montate la un atelier clandestin, nu înseamnă automat o lucrare bine realizată!” (foto)
astăzi, 17:50
Menținerea și depășirea standardelor înalte pe care RAR le aplică în activitățile de inspecție și control, prin Direcția Supraveghere Piață, presupune acțiuni organizate pe pa...