POFTA BUNA: Ponturi pentru clatite delicioase!
Stiri Botosani Thursday, 25 July 2013 ActualitateFoloseste oua de tara!
Daca ai oua de tara, foloseste cateva si la prepararea clatitelor. Pe langa faptul ca le ofera o culoare mai frumoasa, se pare ca, spre deosebire de ouale "de serie", din comert, au albusul mai consistent, ceea ce face clatitele mai pufoase.
Foloseste bere in aluat!
Berea este un alt secret de care se folosesc pana si cei mai iscusiti bucatari ai lumii. In caz ca nu stiai, adaugarea berii in clatite ofera acestora o aroma aparte, o consistenta pufoasa si cateva bule in timpul prajirii, care odata ce se sparg, ofera loc umpluturii sa le patrunda si sa le dea o aroma mai intensa.
Incorporeaza ingredientele lichide in cele uscate, nu invers!
Nu amesteca mai intai laptele si ouale, pentru ca apoi sa torni faina, intrucat exista mai multe sanse sa se formeze cocoloase. Bucatarii te sfatuiesc sa amesteci mai intai ingredientele uscate intr-un bol, sa faci o gaura in mijlocul lor si sa adaugi acolo celelalte ingrediente, incorporandu-le treptat, din centrul vasului spre exterior.
Strecoara aluatul!
Chiar daca ai respectat toate trucurile pentru evitarea cocoloaselor, este important sa strecori aluatul printr-o sita, pentru a te asigura ca nu a mai ramas niciun cocolos nedorit, care sa strice gustul si textura clatitelor tale.
Lasa aluatul sa se odihneasca jumatate de ora!
Nu incepe sa prajesti clatitele imediat dupa ce ai terminat de facut aluatul. Specialistii in gastronomie te sfatuiesc sa lasi aluatul sa se "relaxeze" 20-30 de minute, pentru a permite amidonului din faina sa se umfle si sa faca clatitele pufoase.
Nu umple imediat clatitele!
Multa lume se repede sa umple clatitele imediat dupa ce sunt gata. Specialistii sustin ca, dupa prajire sau coacere, acestea sunt destul de tari sau crocante, ceea ce face rularea lor imposibila. Acestia te sfatuiesc sa faci serii de cate cinci clatite, pe care sa le acoperi cu un capac si apoi sa le umpli cu bunataturi.
sursa: acasa
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Carte electronică de identitate pentru români. Anunțul MAI venit azi, 9 iunie. Oficial în toată România!
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat lansarea aplicației dedicate utilizatorilor de carte electronică de identitate (CEI), care poate fi descărcată și instalată pe laptopuri sau PC-uri...
Anunț Nova Apaserv: Unele străzi din Curtești rămân în continuare fără apă. Vezi până când!
În contextul defecțiunii tehnice majore apărute la grupul de pompare care alimentează rezervoarele din comuna Curtești, județul Botoșani, Nova Apaserv informează consumatorii că, d...
Confirmare de la Cotroceni: Taxa pe tranzacția bancară este în discuții. „Nu are importanță cine a pus-o pe masă”!
Dragoș Anastasiu, consilier al președintelui Nicușor Dan, a confirmat că în grupul tehnic a fost adusă în discuție taxarea tranzacțiilor bancare. „Această idee a fost una ...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 1.34 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici