POFTĂ BUNĂ: Ciuperci cu mămăligă la cuptor

Ciupercile sunt "carnea" Postului, iar o mâncărică la cuptor cu ciuperci şi cu mămăliguţă este o alternativă delicioasă la musacaua de cartofi.
 
Ingrediente:


- 400 grame de ciuperci
- 2 cepe
- 100 ml ulei
- 200 gr mălai grişat
- 1 legătură de mărar
- sare şi piper.
 
Mod de preparare:

1. Ciupercile curăţate şi spălate se taie lamele.
 
2. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă ciupercile, sare şi piperul şi se căleşte pentru 7-8 minute. Tigaia se ia de pe foc şi se adaugă mărarul, tocat fin.

3. Se prepară o mămăliguţă moale.

4. Se unge o tavă cu ulei, eventual cu uleiul rămas de la călire, şi se aşterne un strat de mămăligă, apoi unul de amestecul de ciuperci şi se continuă până când se termină ingredientele.

5. Tava se dă la cuptor, la foc potrivit, timp de o jumătate de oră.

6. Se serveşte caldă, cu murături.


SURSA AICI

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani are cel mai vârstnic antrenor din Liga 1. Ce se află dincolo de temperamentul vulcanic al lui Leo Grozavu!

astăzi, 13:30

În urmă cu trei decenii, Leo Grozavu (57 de ani), îmbrăca tricoul lui Dinamo. În nu mai puțin de șase sezoane (în perioada 1992-1998), a strâns nu mai puțin de 105 m...

Au fost afișate notele la examenul de Titularizare, un singur 10 la Botoșani!

astăzi, 11:56

Rezultatele obținute de cadrele didactice care au susținut proba scrisă din cadrul Concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar &nd...

22 iulie, ziua în care un medic botoșănean pleca în veșnicie cu sufletul sfâșiat!

astăzi, 11:32

Venit în Botoșani după absolvirea studiilor universitare, medicul Cristian Crețu reușise în acest nord de țară să își croiască un drum profesional impresionant, culminâ...