POFTĂ BUNĂ: Ciuperci cu mămăligă la cuptor

Ciupercile sunt "carnea" Postului, iar o mâncărică la cuptor cu ciuperci şi cu mămăliguţă este o alternativă delicioasă la musacaua de cartofi.
 
Ingrediente:


- 400 grame de ciuperci
- 2 cepe
- 100 ml ulei
- 200 gr mălai grişat
- 1 legătură de mărar
- sare şi piper.
 
Mod de preparare:

1. Ciupercile curăţate şi spălate se taie lamele.
 
2. Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă ciupercile, sare şi piperul şi se căleşte pentru 7-8 minute. Tigaia se ia de pe foc şi se adaugă mărarul, tocat fin.

3. Se prepară o mămăliguţă moale.

4. Se unge o tavă cu ulei, eventual cu uleiul rămas de la călire, şi se aşterne un strat de mămăligă, apoi unul de amestecul de ciuperci şi se continuă până când se termină ingredientele.

5. Tava se dă la cuptor, la foc potrivit, timp de o jumătate de oră.

6. Se serveşte caldă, cu murături.


SURSA AICI

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în sportul botoșănean, s-a stins un mare făuritor de campioni: ”Sufletul său aleargă acum spre lumină!”

astăzi, 09:00

Și-a dedicat întreaga viață copiilor. A descoperit și a format campioni, a făcut performanță și a șlefuit caractere. A plecat discret, așa cum a trăit în ultimul timp în B...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (385)

astăzi, 08:28

VASILE MANOLE RÂDE, DECI EXISTĂ! La cei 84 de ani ai săi (născut la 19 ianuarie 1941), gălățeanului Vasile Manole nu i-au dispărut vivacitatea, spiritul umoristic, puterea creativă&nb...

Calendar ortodox, 14 decembrie: Sf. Mc. Tirs, Calinic, Filimon şi Apolonie

astăzi, 08:00

Sfinţii Mucenici Tirs şi Calinic au trăit în vremea împăratului Deciu (249-251) şi a dregătorului Cumvrichie, prigonitor al creştinilor din părţile Nicomidiei, Niceei şi Cezareei...