PNL renunta temporar la boicotul anti-Anastase

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca partidul sau a decis sa participe la sedintele parlamentare pentru legile cele mai importante din aceasta perioada, chiar daca sunt conduse de Roberta Anastase, dar si sa-si retraga semnaturile de pe motiunea de cenzura pe Legea Educatiei, considerand ca acest din urma gest ar legitima un act neconstitutional al Guvernului.

"Am stabilit la nivelul conducerii partidului ca pentru aceste legi de interes major-Legea Salarizarii Unitare, Legea Educatiei, Legea Pensiilor si Legea Bugetului de Stat vom participa la toate sedintele", a spus Antonescu, citat de RTV.

Liderul liberal a adauga faptul ca asta nu inseamna ca partidul sau renunta la boicotul sau sau ca nu persista in hotararea ca Roberta Anastase sa demisioneze din fruntea Camerei Deputatilor.

"Nu e vorba de intreruperea boicotului, dar am gresi daca am lipsi de la aceste legi importante. PNL are propriile optiuni, propriile propuneri", a adaugat Antonescu.

Totodata, liderul PNL a anuntat ca partidul sau isi va retrage semnaturile de pe motiunea depusa pe Legea Educatiei, dupa ce decizia CCR prin care aceast act politic era considerat neconstitutional.

"Ne-am consultat colegii si convingerea noastra e ca activand o motiune de cenzura depusa inainte de a se fi pronuntat Curtea ar legitima o actiune neconstitutionala a Guvernului. Sansele motiunii sunt zero, dar depunand-o nu am face decat sa-l scapam pe domnul Boc de o grija. Astfel, se pune problema pentru presedintele Basescu de a se pune in afara Constitutiei in cazul promulgarii legii", spune Antonescu, conform sursei citate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
14

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
17

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
217

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...