Ploi în toată ţară, vânt şi ninsori la munte PROGNOZA DE WEEKEND

Ploi în toată ţară, vânt şi ninsori la munte PROGNOZA DE WEEKEND
Sâmbătă, vreme mohorâtă în sudul şi estul ţării, unde pe arii relativ extinse va ploua. La munte şi în Moldova precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În regiunile intracarpatice mai apare şi soarele şi doar local va ploua în Banat şi pe arii restrânse în Crişana. Vântul va sufla moderat cu intensificări îndeosebi în vestul şi sudul teritoriului, iar la munte va fi tare. Temperaturile vor marca o creştere în vest şi centru, astfel valorile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade.

Moldova rămâne cea mai rece regiune a ţării şi la fel ca şi în sud, vremea va fi închisă. Va ploua, dar în nordul regiunii şi în dealurilor subcarpatice trecător precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Valorile termice sunt apropiate de mediile climatologie ale periaodei, maxime între 1 grad la Suceava si 5 grade la Galaţi, Vaslui şi Iaşi. În capitală, nori şi ploi temporare. Temperatura aerului este comparabilă cu cea de ieri, o minimă de 3...4 grade şi o maximă de 6...7 grade. Însa vântul moderat si umezeala ridicată vor amplifica senzaţia de rece.

Duminică , deşi va fi vreme caldă pentru această dată, vântul va fi activ, iar soarele destul de scump la vedere. În regiunile extracarpatice va fi o nouă zi mohorâtă cu burniţe şi ploi slabe, iar lapoviţă şi ninsoare preferă zonele montane si trecător nordul Moldovei. În sud-vest cantităţile de apă ar putea fi importante. Vântul suflă cu putere în sudul Banantului şi pe crestele munţilor. Temperatura aerului continuă să crească, astfel la amiază vor fi între 1 grad la Suceava si 13...14 grade la Timisoara si Oradea.

Săptămâna debutează cu aceaşi vreme închisă, dar caldă pentru sfârşitul lunii februarie. Precipitaţiile se extind din nou peste cea mai mare parte a ţării, dar se vor semnala pe arii mai extinse în sud-vest şi sud unde şi cantităţile de apă vor fi mai insemnate. La munte, precipitaţii de tot felul, de la ploi la limita cu zona deluroasă şi predominant ninsori la peste 1400....1500 m. Vântul va avea intensificări în jumătatea sudică a teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 13 grade.

Până aproape de mijlocul săptămânii viitoare vremea se va menţine mohorâtă, dar caldă pentru sfârşitul luni februarie. În această perioadă deasupra Peninsulei Balcanice şi implicit şi în zona geografică a ţării noastre, circulaţia aerului va antrena aer umed şi cald de deasupra Mării Mediterane. Astfel, norii şi precipitaţiile vor domina aspectul următoarelor 3...4 zile. Vor fi ploi, importante cantitativ în sud şi sud-vest, iar la munte şi în nordul Moldovei mai sunt posibile lapoviţe şi ninsori. Vor fi valori nocturne în general între 0 si 6 grade si diurne între 2 şi 12 grade, chiar mai ridicate duminică şi luni, până spre 15 grade in Dealurile de Vest.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Festivalul Luminilor aduce veselia și fantezia la Botoșani și Săveni! (Foto)

astăzi, 16:06
38

Pentru toți botoșănenii și săvinenii acest festival este ca o gură de aer proaspăt în agitația cotidiană. Cu activități variate, spectacole captivante și o atmosferă plină de energ...

Activități de prevenție organizate de polițiștii din Botoșani în „Săptămâna prevenirii criminalității”!

astăzi, 15:14
19

Prin activitățile desfășurate, organizatorii își propun ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, în scopul de a conștientiza atât necesitatea adoptării u...

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
66

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...