Plesu, ATAC FARA PRECEDENT la Victor Ponta: E mai razna decat ne-am inchipui

Plesu, ATAC FARA PRECEDENT la Victor Ponta: E mai razna decat ne-am inchipui
Eseistul critica dur prestatia premierului Victor Ponta. "Marea lui performanta e ca, fara sa fi citit decit nitelus si fara sa fi scris nimic, a capatat titlul de doctor", scrie Plesu.

"A devenit un campion al inadecvarii, al bramburelii comportamentale. Zice "fascist", dar nu stie exact despre ce e vorba. Zice "razboi" si ride. Ii incondeiaza pe Patapievici si Mihaies, fara sa aiba nici cea mai mica idee despre ce-au facut si ce au scris.

Domnul prim-ministru – se vede cu ochiul liber – n-a citit prea pofticios in viata lui. Marea lui performanta e ca, fara sa fi citit decit nitelus si fara sa fi scris nimic, a capatat titlul de doctor. E Che-Guevarist, dar (ca si dl. Mazare, impozantul sau amic), nu stie cine e, de fapt, Che Guevara.

E suparat pe "anti-romani", dar nu realizeaza ca tinde sa devina o dezonoranta caricatura a tarii pe care se straduieste, stingaci, sa o reprezinte. Intr-o tara normala, intr-o tara care n-ar fi luat-o razna, dl. Ponta ar fi ramas, in cel mai bun caz, pina la adinci batrineti, presedintele tineretului socialist din frumosul sat Ghizdavesti.

Dar a ajuns sef al intregului popor. Si se identifica sincer cu acest trist accident. E bascalios cind trebuie sa fie sobru, sau macar bine crescut, e burzuluit si autoritar cind ar fi de preferat un pic de umor. In principiu, "a o lua razna" nu ingaduie grade de comparatie. Dar dl. Ponta e dincolo de gramatica.

E "mai razna" decit ne-am fi putut inchipui. E foarte razna. Am putea insa, daca-l votam, sa ajungem chiar mai razna decit el!", scrie Andrei Plesu, in Adevarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Artele frumoase din Moldova” la Memorialul Ipotești

astăzi, 12:59
8

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, continuă seria de activități cultural...

Vrei să devii polițist? Iată ce trebuie să faci!

astăzi, 12:21
68

La data de 24 aprilie s-a dat startul înscrierilor pentru școlile de agenți de poliție, ”Vasile Lascăr”, Câmpina, și ”Septimiu Mureșan”, Cluj-Napoca. Pâ...

Doi expozanți la Colecția de Artă a Muzeului Județean Botoșani: ”Arta vizionară reprezintă un limbaj al sufletului”

astăzi, 11:43
39

Muzeul Județean Botoșani - Secția de Artă Plastică și Etnografie găzduiește, în perioada 11 – 31 mai 2024, în spațiul Colecției de Artă Botoșani, expoziția ”Inteli...