Plecați în străinătate, românii se infectează pe capete la muncă în Germania. Autoritățile confirmă alte 80 de cazuri

Plecați în străinătate, românii se infectează pe capete la muncă în Germania. Autoritățile confirmă alte 80 de cazuri

Aproximativ 80 de români care lucrează la o companie de prelucrare a cărnii din localitatea germană Coesfeld, landul Renania de Nord-Westfalia, au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat emis duminică, 10 mai.

MAE precizează că, potrivit datelor preliminare obţinute de către un reprezentant al oficiului consular din Bonn, care s-a deplasat în regiune, 130 de persoane care îşi desfăşoară activitatea la această întreprindere au fost testate pozitiv cu COVID-19, iar aproximativ 60% dintre persoanele testate pozitiv sunt cetăţeni români.

Ministerul român precizează că starea de sănătate a persoanelor în cauză este bună, acestea fiind plasate în izolare la o unitate hotelieră pusă la dispoziţie de către angajator.

De asemenea, MAE subliniază că toţi angajaţii companiei îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract de muncă şi beneficiază de asigurare medicală.

Totodată, MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor români care îşi desfăşoară activitatea la această companie.

Consulatul General al României la Bonn menţine legătura activ atât cu autorităţile locale, cât şi cu reprezentanţii companiei, fiind pregătit să acorde asistenţa consulară necesară, în limita competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
61

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
19

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
79

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...