Plase de pescuit ilegale confiscate în zona barajului Stânca-Costești; Poliția a deschis dosar pentru braconaj

Plase de pescuit ilegale confiscate în zona barajului Stânca-Costești; Poliția a deschis dosar pentru braconaj

Unii întind plasele, iar alții le strâng. Este foarte important să înțelegem faptul că braconajul piscicol reprezintă o activitate ilegală care constă în pescuitul fără licenţă, autorizaţie sau permis, în perioada de prohibiţie sau în zone interzise pescuitului cât și folosirea unor unelte interzise pentru a captura pești și alte vieţuitoare acvatice vii din habitatele piscicole naturale.

În urma acțiunilor de verificare și cooperare a instituțiilor: Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Botoșani, Postul de Poliție Transporturi Navale Stânca-Costești și  Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură, s-a organizat o activitate de inspecție și control pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, a pescuitului ilegal și a transportului ilegal de pește și de produse piscicole, conform Planului de Măsuri SIGURANȚA ȘI SECURITATEA PE APĂ 2023.

În data de 02.02.2023, ora 10:45, s-a constatat că în zona lacului de liniștire aval baraj al lacului de acumulare Stânca-Costești din județul Botoșani, au fost depistate 11 unelte de pescuit interzise, de tip ecran, alcătuite din tije metalice și plasă monofilament.

Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării de către reprezentanții Postului de Poliție Transporturi Navale Stânca-Costești, care totodată au întocmit și dosar penal.

În cadrul cercetării penale, uneltele pe pescuit vor fi supuse unei expertize de examinare a uneltelor de pescuit, de către reprezentații Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură.

În vederea îndeplinirii obiectivului: prevenirea și combaterea braconajului piscicol, a deținerii și folosirii uneltelor de pescuit interzise, precum și a valorificării fără documente legale a peștelui și a produselor piscicole, vom intesifica în zona de competență, activitățile de inspecție și control.

(Comunicat de Garda de Mediu)





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
21

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
365

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
137

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...