Planurile lui Țurcanu pentru șefii instituțiilor descentralizate, date peste cap de PSD!

Planurile lui Țurcanu pentru șefii instituțiilor descentralizate, date peste cap de PSD!
Senatorul Doina Federovici il trimite pe presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, sa studieze legea, aceasta precizand ca niciun act normativ nu prevede ca, odata cu descentralizarea, directorii institutiilor descentralizate pot fi schimbati de presedintele Consiliului Judetean.

Declaratia acesteia vine dupa ce seful CJ a facut publice numele catorva persoane aflate in carti pentru a prelua sefia mai multor instituii care vor trece in subordinea CJ dupa descentralizare.

"Legea este foarte clara in acest sens. Tot ce inseamna regulament de organizare si functionare, stat de functii, vor fi aprobate prin hotarari ale Consiliului Judetean, iar conducatorii viitoarelor directii vor fi numiti in conditiile legii in urma evaluarii cunostinelor si abilitatilor manageriale, prin concurs. Nu scrie nicaieri in lege de presedintele Consiliului Judetean. O parte dintre aceste instituii vor avea un regulament cadru emis de catre ministerele de resort. Nu pot da la o parte la Agentia pentru Protectia Mediului o persoana cu peste 20 de ani vechime in sistem si sa propui un tanar, pentru care am toata consideratia, care nici macar nu stiu daca are studiile in acest domeniu. Sunt declaratii fara acoperire. Legea trebuie respectata de orice cetatean al acestei tari", a declarat Doina Federovici.

Ea spune ca, pana cand se vor da hotararile de catre Consiliul Judetean, se ramane pe actuala varianta a legii si nicaieri nu se precizeaza ca se merge pe interimat.

Planurile președintelui CJ


În urmă cu două zile, Florin Țurcanu anunța că, odată cu preluarea mai multor instituţii în subordinea Consiliului Judeţean, ca urmare a descentralizării, se vor produce schimbări şi la conducerile acestora, urmând a fi numiţi noi şefi.

Astfel, în viziunea lui Țurcanu, în cărţi pentru şefia Agenţiei pentru Protecţia Mediului este Sorin Cornilă, preşedintele organizaţiei de tineret a PNL Botoşani, la Direcţia Agricolă director va fi numit Floarea Marocico, iar director adjunct Cristian Delibaş, la Direcţia de Sănătate Publică ar putea fi menţinută pe funcţie Silvana Tudorache, la fel şi la Direcţia de Tineret şi Sport, unde directorul actual, Radu Humelnicu, va fi menţinut pe funcţie.

"O să mai văd dintre cei care nu au luat de pe la Garda Financiară, pentru că sunt mulţi economişti care ar putea fi promovaţi. Este Bădrăgan, Laur Paraschiv. Avem nevoie de directori economici (...) Am înţeles că pe partea de învăţământ se descentralizează liceele tehnologice. Voi pune pe funcţii nişte oameni care să îşi facă treaba", a spus Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului Judeţean.

 El spune că la concurs se va vedea dacă aceste persoane merită să rămână sau nu pe aceste funcţii.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
78

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
106

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
169

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...