Plante pentru o digestie usoara
Stiri Botosani Sunday, 23 December 2012 ActualitateMananca ponderat, nu fi lacom, nu te grabi sa consumi tot ce ai pregatit intr-o singura zi. Daca ai respectat perioada postului, ajuta organismul sa se readapteze incet la produsele de origine animala. Pentru orice eventualitate e bine sa ai in casa cateva plante de-ale noastre, romanesti, care-ti pot fi de un real folos.
Coaja de stejar te poate ajuta in caz de diaree, care poate fi provocata de bacteriile prezente intr-un aliment, intoleranta la un anumit aliment, dar si de o raceala la burta.
Din doua lingurite de coaja de stejar se prepara un decoct care reduce din crampele intestinale si simptomele specifice cauzate de amestecul alimentelor. Se beau doua cani de ceai nendulcit, intre mese.
Volbura sau rochita randunicii, o planta cu efect laxativ, se recomanda in caz de constipatie care se poate intampla, mai ales, din cauza alimentelor grase. Peste doua lingurite de planta uscata si maruntita se toarna o cana de apa fierbinte, se lasa cateva minute la infuzat si se bea dimineata, pe stomacul gol, indulcit cu miere de albine.
La fel de recomandat, in costipatie, este si ceaiul verde, cu recomandarea de a nu-l bea mai tarziu de ora 4 dupa amiaza deoarece produce insomnie.
Papadia, aceasta planta plina de tupeu care apare pe unde nici nu te astepti, de cum se topeste zapada pana toamna tarziu, are o multime de calitati, pacat ca nu are gura sa si le prezinte singura, pentru ca specialistii si comerciantii au interes sa vanda plantele straine.
Papadia contine taraxacina, care nu este nimic altceva decat un ingredient extrem de valoros in tratarea bolilor digestive. In plus, planta mai contine proteine, glucide, vitaminele A, B, C si D.
Ceaiul din papadie, frunze, flori si radacina, creste secretia digestiva si activeaza procesul de extragere a principiilor active din alimente. De asemenea, scade colesterolul "rau" din sange.
Ca sa prepari ceai de papadie, toarna o cana de apa fierbinte peste o lingurita de planta uscata si maruntita, lasa amestecul la infuzat zece minute, apoi strecoara sib ea ceaiul dupa mesele principale ale zilei.
Dincolo de plante si medicamente, cel mai indicat e sa fii ponderat, sa nu faci excese, daunatoare in orice situatie, nu numai la masa. Tine cont ca, de la Craciun si pana la Sfantul Ion avem Sarbatori de care sa te bucuri fiind sanatos.
Sa avem sanatate!
Silvia Holotiuc
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Artiști ai Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor” Ioan Cobâlă și actori ai Teatrului „Mihai Eminescu”, într-un spectacol dedicat Zilei Unirii Principatelor!
Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor” Ioan Cobâlă, în parteneriat cu Teatrul „Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani, invită botoșănenii la sărbătoare...
BLOCADA la Botoșani: Zeci de premise de conducere și certificate de înmatriculare reținute de polițiști în weekendul care a trecut
În weekendul care a trecut, polițiștii botoșăneni au organizat 19 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA. Activitățile desfășurate au avut drept scop asigu...
Proiecție unică la Cinema „Unirea” Botoșani: „Contele de Monte Cristo”, recomandarea săptămânii!
Bugetul impresionant de peste 40 de milioane de euro al filmului Contele de Monte Cristo a transformat povestea clasică a lui Edmond Dantès într-o experiență vizuală captivantă și p...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 1.13 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici