Plante medicinale care fac minuni pentru parul tau

Plante medicinale care fac minuni pentru parul tau
Uneori, cand niciun produs scump de intretinere a parului nu da rezultatele pe care le doresti, cel mai bine este sa te intorci la lucrurile simple, adica la plantele medicinale care sunt recunoscute de mii de ani pentru beneficiile pe care le au asupra podoabei capilare.   

Prin urmare, indiferent daca ai parul uscat, gras, deteriorat, tern, cu matreata, casant sau cu alte caracteristici problematice, intotdeauna se va gasi o planta medicinala care sa faca minuni pentru parul tau, scrie ele.ro.

1. Plante medicinale pentru parul gras: coada-soricelului  

Parul gras este o pacoste: isi pierde rapid volumul, are un aspect neplacut si tocmai atunci cand ai nevoie sa-ti stea mai bine, nu reusesti sa-l coafezi in niciun fel. Pentru reglarea productiei de sebum la nivelul scalpului, este indicat sa folosesti anumite plante medicinala care inhiba secretia acestuia. Este vorba despre coada-soricelului si rozmarin. Fa o infuzie dintr-o planta medicinala si clateste-ti parul cu ea dupa samponare.  

Indiferent ce planta medicinala alegi, trebuie sa stii ca infuzia poate fi adaugata si in masti de par din oua sau argila verde. De asemenea, poti adauga un ceai concentrat de plante medicinale in samponul cu care iti speli parul. Dupa cateva utilizari constante, vei observa diferenta.  

Printre celelalte plante medicinale care fac minuni pentru parul tau se numara lavanda, galbenelele si coada-calului.  

2. Plante medicinale pentru par uscat si matreata : brusturele  

Brusturele este cunoscut de sute de ani drept un aparator al parului frumos, matasos, suplu si stralucitor. Daca ai parul uscat, cu matreata sau fara, aceasta planta medicinala va ajuta la hidratarea si hranirea in profunzime a firelor de par, astfel incat problema ta sa dispara.  

Din radacina de brustele iti faci o infuzie concentrata, pe care o folosesti pentru clatirea parului dupa fiecare samponare. Daca nu ai posibilitatea sa obtii radacina de brusture, poti opta pentru plante medicinale la fel de eficiente: urzica si tataneasa.  

3. Plante medicinale pentru par tern: florile de tei  

Daca urci in podul bunicii, cu siguranta vei gasi pungi pline cu flori de tei culese anul trecut si pastrate cu sfintenie pentru ceaiuri tamaduitoare. Daca nu, sunt bune si pliculetele de flori de tei din farmacii. Fa-ti infuzii de flori de tei si clateste-ti parul cu ele, daca vrei sa obtii stralucire uluitoare. Un efect de combatere a aspectului tern il au si alte plante medicinale, printre care rozmarinul, pelinul, salvia, coada-calului si galbenelele.  

4. Plante medicinale contra caderii parului: mustelul si funzele de nuc  

Daca te confrunti ca o cadere a parului mai abundenta decat pana acum, poti incepe sa folosesti plante medicinale despre care specialistii spun ca au puterea de a stopa caderea firelor de par. Musetelul este una dintre aceste plante medicinale care fac minuni pentru parul tau. Daca ai parul deschis la culoare, clateste-l cu ceai de musetel dupa fiecare samponare si vei observa ca numarul firelor care raman pe perie este din ce in ce mai mic.  

Daca ai parul inchis la culoare, este recomandat sa-ti faci ceai din frunze de nuc. Acesta, la fel ca ceaiul de musetel, curata foarte bine scalpul de impuritati si inhiba productia de sebum la nivelul pielii capului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
36

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
73

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
771

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...