PLÂNGERE PENALĂ pregătită pentru mai mulți funcționari de la DSP!

PLÂNGERE PENALĂ pregătită pentru mai mulți funcționari de la DSP!
Situația delicată în care se află Sanatoriul de Neuropsihiatrie de la Podriga, unde sunt internați peste 70 de pacienți, unitatea rămânând fără finanțare de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate de o săptămână, îi determină pe cei din conducerea sanatoriului să facă o plângere penală pentru abuz în serviciu pe numele mai multor angajați de la Direcția de Sănătate Publică.

Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, care a precizat că va fi trimis un memoriu și la ministrul sănătății.

“Sanatoriul de la Podriga funcționează de 50 de ani cu apă din aceeași sursă. S-au pus filtre care am înțeles că nu au ajuns la indicatorii pe care îi cere DSP. Cei de la Sanatoriu pregătesc o plângere penală pentru funcționarii de la DSP. Voi mai avea o discuție într-un gen de comitet de urgență să vedem ce soluții sunt. Sunt două variante: dacă găsim soluții să relocăm pacienții de acolo dacă nu să închidem sanatoriul. Dacă în ștampila cuiva stă viața la 70 și ceva de oameni pentru faptul că pur și simplu nu vrea... Am dus rezervoare cu apă potabilă, au spus că lor le este frică că la vară se încălzește apa, asta e cu drobul de sare. Parcă suntem într-un teatru absurd, într-o lume unde nu ne mai înțelegem unii cu alții. Cei de la Sanatoriu au depus în timp documentația, nu e așa cum s-a povestit", a declarat Gheorghe Sorescu, președintele Consiliului Județean.

Direcția de Sănătate Publică refuză să elibere o altă autorizație sanitară de funcționare la Sanatoriul de la Podriga, pe motiv că apa nu este potabilă. Totuși, aceeași apă se folosește de câțiva ani iar până acum au fost eliberate autorizații sanitare.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
32

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
38

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
401

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...